Adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Olt, revocat din funcţie. O echipă a Direcţiei Control Intern a Poliţiei Române verifică intervenţia poliţiştilor în cazul de la Caracal

IGPR
IGPR
26 iulie 2019, 19:00

„Inspectorul general al Poliţiei Române, chestor general de poliţie Ioan Buda, se deplasează în Caracal, pentru a coordona activităţile la faţa locului. De asemenea, din dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, împuternicirea adjunctului inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisar-şef de poliţie Alexe Nicolae Eugen, aflat la comanda unităţii, a încetat”, a transmis Poliţia Română, citată de News.ro.

Totodată, conducerea Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe din cadrul Direcţiei Control Intern – I.G.P.R., pentru a verifica modul de intervenţie şi acţiune al poliţiştilor în cazul de la Caracal.

Poliţiştii şi procurorii din judeţul Olt anchetează dispariţia a două adolescente, care au plecat la date diferite către Caracal şi nu au mai revenit. Una dintre fete a dispărut din aprilie, iar cealaltă a fost dată dispărută joi.

Acuzat că a localizat greşit apelurile date la 112 de fata de 15 ani dispărută la Caracal, STS a precizat că adolescenta a sunat de trei ori la 112, iar operatorul de la 112 a încercat apoi de nouă ori să reapeleze numărul, dar a intrat mesageria vocală.

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a declarat la Antena 3 că poliţiştii au aflat vineri, în intervalul 2:00 – 3:00, adresa exactă la care se afla adolescenta dispărută la Caracal. El a explicat că poliţiştii au fost cei care au aflat adresa exactă, nu STS.

El a precizat că în jurul orei 3:30 a fost emis mandatul de percheziţie, iar la 4:00, echipajele şi procurorul de caz au ajuns la adresa bărbatului suspectat că a răpit-o pe adolescentă şi a ucis-o.

Ioan Buda a explicat că poliţiştii au intrat în locuinţa suspectului la 6:00 dimineaţa, când a dispus procurorul, care era şeful operaţiunii.

Întrebat de ce poliţiştii nu au intrat imediat, şeful Poliţiei Române a spus ”există un vid legislativ în sensul acesta”.

Când a fost invocat articolul 27 din Constituţie referitor la Inviolabilitatea domiciliului, care ar fi permis totuşi intervenţia, fiind vorba despre „înlăturarea unei primejdii privind viaţa, integritatea fizică sau bunurile unei persoane”, Ioan Buda a admis că poliţiştii puteau intra, însă au făcut-o când a spus procurorul care coordona operaţiunea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite