Adjunctul șefului Direcției Generale de Informații a Apărării este acuzat că a furat bani dintr-un cont destinat cazurilor de criză pentru a-și cumpăra un teren. Generalul a fost arestat

28 martie 2021, 18:50

Fostul număr 2 din serviciul secret al armatei a scos banii dintr-un cont special, pentru cazuri de criză sau război, susțin procurorii militari. Deși acolo erau aproape 1,3 milioane de dolari, generalul cu două stele Iulian Gherghe a scos 179.000.

Retragerea s-a făcut pe 27 noiembrie 2018.

Timp de aproape un an, adjunctul șefului DGIA a ținut banii chiar în seiful din biroul său, ulterior cumpărându-și un teren și o casă în apropierea Capitalei, în Corbeanca.

Anchetatorii au descoperit că Gherghe a putut scoate banii din bancă folosind o ștampilă cu semnătura șefului serviciului secret, generalul Marian Hăpău, ștampilă folosită pentru felicitările de sărbători.

Armata a descoperit ce a făcut generalul Gherghe abia anul acesta. DGIA a sesizat Parchetul militar pe 11 martie, în urma cu aproape 3 săptămâni. Fostul număr doi din serviciul secret militar a înapoiat 80% din bani.

Anchetatorii au descoperit însă că el se mai „jucase” cu banii din contul special, făcând depozite pentru dobânzi mai bune.

Decebal Ilina, un general care a condus mai mulți ani serviciul secret al Armatei, crede că acest caz va deveni unul de manual și va afecta foarte multă vreme imaginea Ministerului Apărării.

Generalul Iulian Gherghe a fost trecut în rezervă pe 26 februarie, cel mai probabil imediat după ce armata a descoperit cum a luat bani din contul special al instituției.

În prezent el este în arest, sub acuzațiile de delapidare și fals.

Niciun reprezentant al Ministerului Apărării nu a făcut vreun comentariu în legătură cu acest caz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă