Adio, Cristina Stamate! Actrița a fost înmormântată la cimitirul Bellu

29 noiembrie 2017, 09:33

Actrița Cristina Stamate a fost înmormântată miercuri la Cimitirul Bellu din Capitală, fiind condusă pe ultimul drum de artiști, colegi de la Teatrul ‘Constantin Tănase’, prieteni și admiratori.

Câteva sute de oameni au așteptat cu flori și lumânări cortegiul funerar la Cimitirul Bellu.

Suntem triști pentru că, iată, ne înnădim durerea cu alta. Cristina Stamate, o colegă care a ținut ani de zile casa închisă la ‘Constantin Tănase’. O vedetă autentică a acestui teatru. O artistă care timp de 40 de ani și-a servit teatrul și publicul la cel mai înalt nivel. Pleacă după o suferință grea și cred eu destul de părăsită în general. A trăit destul de mult singură în ultimii ani și cred că toți suntem un pic vinovați că nu am fost mai aproape de ea. O să ne lipsească foarte mult, a spus Alexandru Arșinel la plecarea cortegiului funerar de la Teatrul ‘Constantin Tănase’.

Cristina Stamate a murit luni la vârsta de 71 de ani.

Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus marți la Teatrul „Constantin Tănase” și zeci de bucureșteni au venit să îi aducă un ultim omagiu.

Printre cei care au trecut să își ia rămas bun s-au numărat actorii Mitică Popescu, Alexandru Arșinel, Vasile Muraru, Paula Rădulescu, soprana Ana Maria Donose.

Coroane de flori au fost trimise de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, Ministerul Culturii, Teatrul „Constantin Tănase”, colegii de la Liceul „Sf. Sava”.

Cristina Stamate a fost internată la Spitalul Foreasca din București chiar în ziua în care vestea morții Stelei Popescu a lovit ca un trăsnet.

Actrița a fost găsită leșinată în casă. Avea probleme grave de sănătate și ar fi făcut, se pare, și un atac vascular cerebral.

A murit la doar o zi după ce Stela, prietena și colega ei de scena, a fost înmormântată.

Cristina Stamate a avut probleme grave de sănătate și în urmă cu aproape doi ani, când a trecut printr-o operație pe cord deschis.

Cristina Stamate s-a născut în 1946 în București și a fost actriță a Teatrului de Revista Constantin Tănase.

A jucat în sute de spectacole de revistă și a fost profesoară de teatru pentru copii.

Colegii spuneau despre ea că este „sufletul teatrului de estradă din București”.

Cristina Stamate a murit. Actrița avea 71 de ani. Arșinel: Era o camaradă și o prietenă extraordinară, își dădea sufletul pentru colegi

Prietene în viață și dincolo de ea. Cristina Stamate a murit la doar o zi după înmormântarea actriței Stela Popescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite