Adina Florea s-a retras din procedura de numire în funcția de șef al Secției Speciale

Adina Florea
Adina Florea
5 decembrie 2019, 11:37

Reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii au informat, oficial, că Florea a depus la sediul CSM o cerere în acest sens.

„În cursul zilei de astăzi (joi, n.r.), doamna procuror Adina Florea a formulat cerere de retragere a candidaturii din procedura numirii in funcția de conducere din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, ca urmare a concursului susținut”, potrivit reprezentanților CSM, citați de Mediafax.

Plenul CSM a avut, de 7 ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru șefia SIIJ (câștigat de Adina Florea), însă fără succes.

O parte dintre membrii CSM au boicotat plenul prin absența lor, care a dus la neîntrunirea cvorumului, iar în alte ședințe s-a produs un blocaj deoarece a fost număr egal de voturi pentru ambele opțiuni – „împotrivă” și „pentru”.

De altfel, recent, Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a anunțat că, în cazul în care pe ordinea de zi a unui plen la care va participa va fi inclusă numirea Adinei Florea, va vota „împotrivă”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite