Adelin Petrișor, trimis special al TVR în Turcia: Foarte multă lume speriată, lumea e șocată - de magnitudine, de gradul de distrugere. Situația e complicată în Turcia, însă este și mai grea, mult mai grea în Siria

Operațiunile de căutare-salvare continuă febril în Turcia după cutremurele devastatoare de luni. "Foarte multă lume speriată, lumea e șocată de magnitudine, de gradul de distrugere", a transmis pentru primul grupaj de știri al zilei Adelin Petrișor, trimisul special al TVR în zonă.

07 Februarie 2023, 07:45 (actualizat 07 Februarie 2023, 08:55) Știrile TVR |

"Vremea nu-i ajută pe turci. Am trecut prin Istanbul și trebuie să vă spun că ninge, vremea e urâtă, sunt zone afectate cu coduri de ninsoare, altele în care plouă și va ploua în continuare în zilele următoare. Mulți și-au amintit de cutremurul devastator din 1999, în august '99, când în Turcia au murit, potrivit datelor oficiale, undeva între 17.000 și 18.000 de oameni și s-au înregistrat în jur de 45.000 - 50.000 de răniți", a precizat Adelin Petrișor.

Atunci a fost afectat inclusiv Istanbulul.

"Probabil în Siria situația este și mai gravă. Imaginați-vă - eu sunt în Turcia, o țară care are structuri de forță ale statului, are armată, are poliție, are pompieri, o țară dezvoltată, cu peste 80 de milioane de oameni. Gândiți-vă ce se întâmplă în Siria, unde avem parte de război de vreo 12 ani - Siria trece printr-un război sângeros, sunt zone controlate de rebeli, sunt zone controlate de Bashar al-Assad. (...) E foarte greu. Dacă vă uitați și pe cifre, vedeți diferențe destul de mari în legătură cu morții. De ce sunt mai mulți în Turcia? Tocmai pentru că autoritățile caută, recuperează, ori în partea cealaltă e foarte complicat. Ca să vă faceți o idee (...) distanța în linie dreaptă între Gaziantep și Alep este de sub 100 de km. Situația e complicată în Turcia, însă este și mai grea, mult mai grea în Siria", a transmis Adelin Petrișor.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 16°C
IASI 12°C 13°C
CLUJ 12°C 8°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 17°C 14°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI