Adăposturile de apărare civilă, insuficiente. În caz de necesitate, doar jumătate dintre bucureșteni ar avea unde să se adăpostească

29 februarie 2020, 21:28

Ministrul Apărării vorbește răspicat despre pericolele la care este expusă România. Îngrijorarea în creștere privește situația din Ucraina și pericolele de la Marea Neagră.

“Cea mai îngrijorătoare evoluție este că, prin intermediul Crimeei, Rusia poate proiecta o hegemonie autoasumată în bazinul Marii Negre. De-a dreptul îngrijorătoare este evoluția la nivelul procedurii de achiziție pentru corvete multifuncționale”, a declarat ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă.

Acestea sunt semnale de alarmă trase la cel mai înalt nivel, care ar trebui să îi pună în gardă pe cei responsabili de protecția civilă.

În grija lor se află și adăposturile de protecție antiaeriană.

Multe dintre aceste adăposturi sunt construite înainte de 1990. Locatarii care știu de existența acestora spun că le-ar fi greu, de exemplu, să folosească scara de evacuare.

În multe dintre spațiile de refugiu condițiile lasă de dorit iar în multe cazuri ele au fost transformate în locuri de depozitare. Cele mai multe dintre adăposturile Capitalei sunt în grija locatarilor și numai câteva zeci în grija statului sau a operatorilor economici.

În cele din subsolurile mall-urilor și ale clădirilor de afaceri situația este mult mai bună. Chiar și așa, numai jumătate din populația Bucureștiului ar încăpea în toate adăposturile existente, incluzând subsolurile metroului și parcările din oraș.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite