Adam Schiff, preşedintele Comisiei de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor: Faptele lui Trump le depășesc pe cele ale lui Nixon, din scandalul Watergate

"Faptele președintelui Trump le depăşesc pe cele ale fostului preşedinte Nixon", a comentat şeful Comisiei de anchetă aferentă procedurii de demitere a preşedintelui american. Declaraţia vine după 5 zile de audieri în Camera Reprezentanţilor. Preşedintele Trump vrea însă ca procedura să aibă loc în Senat, "singura Cameră de la care poate aştepta dreptate", a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Scandalul are la bază convorbirea telefonică Trump-Zelenski şi ancheta privind presupuse acte de corupţie în Ucraina, cu evocarea democratului Joe Biden.

22 Noiembrie 2019, 14:31 (actualizat 22 Noiembrie 2019, 14:56) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Adam Schiff, despre Donald Trump"

S-au cerut documente în timpul audierilor publice și s-au oferit precizări despre elemente sensibile privind contactele președintelui Trump cu Ucraina. Există acuzații la adresa lui Donald Trump potrivit cărora ar fi făcut presiuni asupra Kievului să anunțe o anchetă mai largă de corupție care urma să-l vizeze și pe rivalul politic, democratul Joe Biden.

Ambasadorul Statelor Unite la UE a spus la audieri că a dat curs ordinelor primite de la președinte în dosarul ucrainean. Gordon Sondland a avut o convorbire foarte scurtă cu mine, a spus președintele Trump. El consideră că mărturiile din Camera Reprezentanților indică faptul că nu a condiționat acordarea asistenței financiare destinate Ucrainei și cere mutarea audierilor în Senat, unde republicanii au majoritate.

Donald Trump, președintele SUA: "Sunteți gata? Camerele sunt pornite? "Nu vreau nimic." Asta vreau din partea Ucrainei. Acest lucru i-am spus: "Nu vreau nimic". Am spus de două ori.

Șeful Comisiei de informații din Camera Reprezentanților, care conduce și Comisia de anchetă, compară situația cu scandalul Watergate, ce a dus, în 1974, la demisia președintelui Nixon.

Adam Schiff, președintele Comisiei de Informații a Camerei Reprezentanților, democrat: „Ceea ce am văzut aici este de departe mult mai serios decât un jaf de mâna a treia a sediului Democraţilor. Vorbim aici despre retragerea recunoaşterii (președintelui Zelenski, n.r) în acea întâlnire de la Casa Albă, despre retragerea ajutorului militar acordat unui aliat aflat în război. Acest lucru este dincolo de orice a făcut Nixon."

Mai mulți ambasadori și membri ai administrației de la Washington au fost chemați la audierile din Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 27°C
IASI 24°C 24°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 24°C 26°C
CRAIOVA 23°C 22°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI