Acuzaţii grave la Spitalul Judeţean Cluj. Părinţii unor copii, care au murit în condiţii suspecte, acuză că micuţii au fost infectaţi cu bacterii în spital

17 octombrie 2022, 12:47

 

Anca Todașcă s-a internat pe 1 septembrie, cu sarcina în 28 de săptămâni. A rămas în spital timp de trei săptămâni, dar după 14 zile a fost confirmată cu E.coli. Femeia spune ca nu i s-a administrat un tratament în acest sens, fapt ce i-a provocat o naștere prematură.

Părinții susțin că nu li s-a oferit nicio explicație. După diagnostic, bebelușul a mai rămas internat două zile, după care a fost mutat la secția de Pediatrie, unde a murit.

O altă mămică, însărcinată în 8 luni, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Cluj cu hemoragie. Fusese confirmata cu Covid înainte cu o zi.

La nouă zile după naștere, mamei i s-a spus că nou-născutul are o anemie, după care i s-au administrat diferite tratamente.

Copilul a fost izolat într-o sală de terapie cu o altă fetiță, confirmată cu o infecție intraspitalicească. Micuţa a murit cu o săptămână înainte bebelușului.

Conducerea spitalului a precizat că bebelușul mamei confirmate cu Covid 19 a făcut toate complicațiile prematurității dar copilul a ieșit negativ la toate analizele bacteriologice.

Mai mult, reprezentanții spitalului afirmă că s-au respectat toate protocoalele de tratament și îngrijire și că nu există niciun focar de infecție.

Reprezentanții DSP spun că au demarat o anchetă și că rezultatele acesteia vor fi prezentate  joi.

Acum părinții bebelușilor își caută dreptatea în instanță. De la începutul anului la spitalul din Cluj s-au înregistrat peste 1500 de nașteri si  5 decese, la care se adaugă 7 din rândul cazurilor grave preluate de la alte spitale.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite