Acuzaţii grave la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov. Managerul spune că pacienții au fost folosiți în studii farmaceutice

13 septembrie 2019, 19:10

Actualul manager al Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov a preluat funcția în luna martie. Pentru că a constatat o serie de nereguli la Secţia de la Vulcan a numit o comisie de analiză care să cerceteze activitatea de acolo.

Concluzia a fost șocantă! 30-40 de pacienți ar fi fost folosiți, în perioada 2005-2007, într-un studiu clinic de testare a unor medicamente, sub coordonarea unui medic din spital.

Managerul spune că nu poate afla adevărul atât timp cât cel care a coordonat studiul refuză să-i prezinte documentele pe motiv că nu are acordul companiei farmaceutice.

Mai mult, managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov susține că drepturile bănești ale pacienților din ultimii trei ani ar fi fost însușite de unele cadre medicale.

Se pare că ar fi vorba despre jumătate de milion de euro, pentru care nu există evidențe. Sunt venituri provenite din pensii sau indemnizaţii de handicap ale pacienţilor, care variază între 375 şi 1800 de lei. În acest caz DIICOT Brașov face deja investigații.

Știrile TVR au cerut un punct de vedere și de la fostul manager, însă până la ora difuzării știrii nu a răspuns solicitărilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite