Acuzații la adresa maternității Cuza Vodă din Iași. Mai multe femei spun că nu au fost primite fără rezultatul testului pentru coronavirus. Conducerea maternității neagă acuzațiile

2 mai 2020, 17:38

Una dintre mămicile care au născut la maternitatea Cuza Vodă a adus pe lume bebelușul, prin cezariană, în urmă cu o săptămână. Era programată și totul trebuia să decurgă fară probleme. A fost însă o zi grea, petrecută pe drumuri. A ajuns la spital după aproape o oră de așteptare, timp în care s-a făcut triajul, şi i s-a spus că nu poate fi internată atunci.

“A venit medicul şi mi-a zis că nu mai pot intra în spital şi că nu poate să-mi facă internarea pe motiv că e nevoie de testul COVID-19, dar nu cel rapid, ci PCR, şi că ori există varianta să mă duc în privat, aşa mi-a zis iniţial medicul, ori să mai aştept până la ora 3 şi să vedem exact ce s-ar putea face, dacă ar exista vreo variantă pentru spital”, povestește femeia.

Tânăra a mers și a făcut testul la un laborator privat unde a plătit 250 de lei. Ea povestește că nu este singura care a fost nevoită să treacă prin această situație. Sunt mărturii pe care conducerea maternității Cuza Vodă le respinge. Managerul ne-a declarat că nu are nicio plângere înregistrată.

“La Spitalul Cuza Vodă Iaşi toate drepturile pacientelor sunt respectate. Actul medical nu a fost condiţionat sub nicio formă, toate criteriile de internare sunt respectate de urgenţă şi toate pacientele, cu sau fără test, au acces în spital, după caz dacă sunt simptome, se efectuează testele în spital”, spune Rober Dâncă, managerul maternității.

Ministrul Sănătății a fost în control și a declarat că vă verifica dacă într-adevăr femeile sunt trimise să își facă testul în spitale private.

“Nu este nici legal, nici moral, voi începe o anchetă, eu am trecut pe la maternitatea Cuza Vodă. Cei de acolo spun că nu s a întâmplat așa”, a precizat Nelu Tătaru.

Maternitatea Cuza Vodă este cea mai mare din Moldova. Managerul spune că în acest moment nu are niciun caz de COVID-19 în spital, datorită protocoalelor stricte care sunt respectate. Potrivit reprezentanţilor CJAS, unităţile medicale care nu dispun de posibilitatea prelucrării probelor recoltate la internare au încheiat contracte cu laboratoare, iar costurile sunt suportate de spital, nu de pacient.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite