Acuzații grave la adresa polițiștilor de frontieră: mită pentru scutire de carantină

23 septembrie 2021, 13:57

Direcția Generală Anticorupție a efectuat 9 percheziții la Punctul de Frontiera Petea și la domiciliile mai multor polițiști de frontiera din Maramureș și Satu Mare. Unul dintre ei a fost surprins în timp ce primea 200 de euro mită.

Întreaga schemă ilegală ar fi fost organizată de șoferi de microbuz și autobuz, care ar fi strâns câte 50 sau 100 de euro de la românii care voiau să evite carantina.

Potrivit acelorași surse judiciare, şoferii de autobuz i-ar fi învățat pe românii care veneau dinspre Ungaria să semneze false contracte de muncă, astfel încât să între în regimul de tranzit și să nu mai respecte restricțiile în vigoare în țara vecină.

Polițiștii maghiari nu sunt suspectați în aceste fraude și colaborează la anchetă, mai spun sursele judiciare. Deocamdată nu se știe câți polițiști și șoferi sunt implicați.

_____________________________________________________

Aceleași surse spun că mai mulți șoferi români de autocare și microbuze le-ar fi propus oamenilor care veneau din țări de pe lista roșie și care ar fi trebuit să între în carantină, să plătească 100 de euro mită pentru polițiștii de frontieră de la vama Petea.

În schimbul banilor, aceștia i-ar fi introdus în sistem ca venind din zona verde, evitând astfel carantinarea.

Mai mult, șoferii i-ar fi învățat pe românii care treceau prin Ungaria să semneze false contracte de muncă, astfel încât să intre în regimul de tranzit și să nu mai respecte restricțiile în vigoare în țară vecină.

În funcţie de cercetările desfăşurate de către DGA şi de calitatea procesuală a lucrătorilor noştri, vor fi dispuse măsuri în baza legii 360 privind statutul polițistului. Este mult prea devreme să spunem acum ce măsuri vom lua din moment ce cercetările încă nu sunt finalizate de către DGA, adică nu au luat măsuri împotriva lucrătorilor noştri, a explicat Iulia Stan, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră Maramureș.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite