Acuzații de malpraxis, după moartea unui bebeluş de 8 luni din Râmnicu Vâlcea

28 septembrie 2017, 09:04

Mama copilului susţine că medicii pediatri au pus un diagnostic greşit. După mai multe consultaţii şi internări în spitalele din Râmnicu Vâlcea, micuţa a fost trimisă la Bucureşti, la Institutul „Matei Balş”, unde s-a stins în scurt timp.

Drama familiei a început acum două săptămâni, când fetiţa a facut febră. Mama s-a alarmat şi a sunat la medicul de familie.

Doctoriţa a venit acasă a doua zi, dar a considerat că micuţa e bine, spun părinţii.

Am sunat înapoi pediatra, a doua care a consultat-o şi i-am spus: „Doamnă, fetiţa nu se simte bine! N-am ce să vă fac, am plecat la un congres.”  – Elena, mama bebelușului.

După câteva zile, timp în care starea micuței s-a înrăutățit, familia a dus-o la Spitalul Judeţean Râmnicu Vâlcea. Acolo, medicii le-au spus că are hepatită acută. La scurt timp, i-au anunţat că e suspectă de hepatita B şi C. Şi i-au trimis la Spitalul de Boli Infecţioase nr. 2 din oraş. Unul dintre medicii de gardă i-a anunţat însă pe părinţi că fetiţa nu are hepatită. A doua zi, familia s-a întors cu ea la spitalul judeţean.

Au vrut să ne interneze din nou la boli infecţioase că fetiţa are hepatita C. N-a mai aşteptat. A zis „duceţi-vă la Matei Balş„.Doctorul i-a luat analize. Nu a mai aşteptat să apară rezultatul. A zis că a primit telefon de la doctorul de la Matei Balş să-i facă tratamentul pentru hepatita C. Cu cât îi făcea injecţii şi antibiotic, cu atât fetiţa se simţea mai rău.”  – Elena, mama bebelușului.

De acolo a ajuns cu salvarea la institutul „Matei Balş” din Capitală, unde s-a stins.

Este vorba de un copil cu o prezentare foarte tardivă la spital. Din analiza făcută de către conducerea spitalului rezultă că conduita a fost conform standardelor.” – purtător de cuvânt al Institututlui Matei Balș.

Şefa Secţiei de Pediatrie de la Spitalul Judeţean din Vâlcea a refuzat să dea vreo declaraţie.

Potrivit familiei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis o anchetă după moartea copilului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite