Acuzații la Spitalul din Baia Mare. Părinții unui bebeluș abia născut spun că acesta s-a infectat în instituția sanitară

21 septembrie 2018, 18:27

Bebelușul s-a născut la spitalul din Baia Mare prin cezariană. Operația a decurs bine, iar micuțul a primit 10 la naștere. La numai două zile, pe piele i-au apărut niște leziuni. Analizele de sânge au ieșit bine, așa că micuțul a fost externat. Acasă, însă, deși urma un tratament dermatologic, leziunile s-au extins.

La sfatul unui medic pediatru, părinții s-au întors de urgență la spital. Copilul a fost internat și pus sub tratament cu antibiotic. Medicii au recoltat probe pentru a afla cauza problemei.

Dacă părinții sunt siguri că microbul a fost luat din spital, medicii exclud această posibilitate.

Nu este singurul bebeluș cu această problemă. Încă unul, născut în aceeași zi, a fost infectat cu stafilococ auriu. S-a recuperat însă mai repede și a fost externat. Despe aceste cazuri a aflat și ministrul Sănătății.

Părinții micuțului sunt foarte dezamăgiți de situație. Nu s-au hotărât dacă să dea spitalul în judecată. În schimb vor să plece din țară. Pentru că, spun ei, au mai trecut printr-o experiență neplăcută. În urmă cu un an și jumătate și băiețelul mai mare ar fi părăsit spitalul din Baia Mare cu microbi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite