Acuzații grave: un bărbat a murit după ce a fost plimbat între două spitale din Galați

10 noiembrie 2021, 11:59

Florin Chirilă a început să se simtă rău vineri, 29 octombrie, iar a doua zi a sunat la ambulanță.

Testul antigen a ieșit negativ așa că a fost transportat la Spitalul de Urgență și lăsat acolo. Timp de 12 ore a așteptat pe o bancă, în curte, rezultatul testului PCR făcut în spital. Din cauza frigului, a cedat și a plecat acasă, pe semnătură.

A venit în seara aia acasă și toată noaptea i-a fost rău, vă dați seama, s-a agravat. De vineri, de când a acuzat durerile și luni, nimic! Nu i-au prescris nimic? Absolut nimic! I-au făcut acea rază și nu i-a făcut nimeni nimic. L-au internat luni dimineață într-un container din acela, i-au pus mască, a povestit Adriana Chirilă, soția bărbatului.

Adus din nou sâmbătă de ambulanță la spitalul județean, pacientului i s-au făcut un minimum de analize, iar medicul de gardă a decis transferul la spitalul TBC. Nici personalul medical de acolo nu i-a prescris vreun tratament, iar bărbatul a fost retrimis la spitalul de urgență.

Avea o saturație proastă, o stare generală alterată, imaginea radiologică se preta la diagnostice diferențiale severe având în vedere evoluția în 24 de ore, a precizat dr Claudia Scorpan – purtător de cuvânt Spitalul de Pneomoftiziologie Galați.

În data de 1 după-amiază, în jurul orelor 16.00, a fost transportat la Spitalul de Pneumoftiziologie pentru consult și a fost transportat înapoi la spitalul județean – dr Mihai Polinschi – director medical SAJ Galați

Duminică seară, bărbatului i se găsește în sfârșit un loc în spital și este internat. Starea de sănătate i s-a degradat însă rapid și a două zi a fost mutat la ATI, în secția non-COVID. În doar câteva ore, marți dimineață, a murit.

La ora 23 am sunat eu. Doamna de acolo foarte sec, ca și cum am deranjat-o mi-a zis: ce să îți zic, dragă, este grav, dacă nu era grav nu era aici! Și dimineața, la 5.15, s-a întâmplat nenorocirea, a spus soţia bărbatului care a murit.

Soția bărbatului susține că, aproape 4 zile, acesta nu a primit niciun tratament.

Autopsia a arătat că bărbatul a murit din cauza complicațiilor unei pneumonii. Așa că familia a depus plângere la conducerea spitalului.

S-au demarat deja verificări urmând ca rezultatele să fie comunicate petentei în termenul legal, a precizat dr. Violeta Șapira – purtător de cuvânt Spitalul de Urgență Galați.

Bărbatul lucra în construcții și a lăsat în urmă un băiat de 11 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite