Acuzații de malpraxis la Spitalul Motru, din Gorj. Un bărbat cu cangrenă a murit după ce a stat trei zile în spital, fără operație

14 decembrie 2018, 18:35

Bărbatul de 69 de ani din localitatea gorjeană Mătăsari suferise mai multe degerături şi era în şoc septic. I s-a acordat primul ajutor și a fost stabilizat la Spitalul municipal din Motru, însă nu a fost operat pentru că unitatea medicală nu are linie de garda pe Terapie Intensivă. Conducerea spitalului susține că s-a încercat transferul pacientului la Spitalul județean din Târgu Jiu, însă atât medicul de gardă de acolo, cât și Unitatea de Primiri Urgențe au refuzat transportul. Nici solicitările pentru ambulanță nu au avut mai mult succes.

Abia după trei zile a fost transferat la Târgu Jiu. A fost prea târziu, deoarece bărbatul a murit pe masa de operație, în urmă unui stop cardio-respirator. Familia este hotărâtă se depună plângere pentru malpraxis împotriva medicilor. Jurnaliștii TVR au încercat să ia legătura cu managerul Spitalului județean din Târgu Jiu, dar nu au reușit până la această oră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite