Acuzații de malpraxis la spitalul de urgență din Brăila. ”Nu i-au dat de mâncare, mâncarea cumpărată de mine nu a ajuns la ea. O asistentă a zis că mi se pare mie”

Fiul unei femei de 83 de ani îi acuză pe doctorii spitalului de urgență din Brăila de malpraxis şi neglijenţă. Bărbatul susține că mama să a luat din unitatea medicala o infecție nosocomială, care i-a agravat starea şi a dus în final la moartea pacientei. Familia a făcut plângeri la Colegiul Medicilor și la poliție.

19 Mai 2022, 14:22 (actualizat 19 Mai 2022, 14:32) Știrile TVR |

Femeia în vârstă de 83 de ani a fost internată la spitalul de urgență din Brăila în februarie, pentru a fi tratată de COVID. După externare a început să se simtă tot mai rău, spune familia ei, și acuză mai ales dureri de stomac. În martie a fost internată din nou, în același spital. Fiul său susține că atunci nu a fost îngrijită corespunzător și ar fi fost lăsată chiar fără mâncare.

Fiul pacientei, Mircea Avramescu: Consider că nu a fost îngrijită ca lumea. Nu am fost lăsat să o văd 10 zile. Nu i-au dat de mâncare, mâncarea cumpărată de mine nu a ajuns la ea. Plângea la telefon. Îmi spunea că o doare stomacul. Am sunat la spital, am spus ca mama țipă că o doare stomacul iar o asistentă a zis că mi se pare mie.

În cele trei săptămâni cât a stat în spital, starea femeii s-a agravat și a fost mutată la Terapie Intensivă, unde a și murit. Fiul pacientei consideră că starea bătrânei s-a deteriorat și pentru că s-ar fi infectat în spital cu bacteria Clostridium Dificile. Pe certificatul eliberat de spital scrie că femeia a murit în urma unui stop cardio-respirator și după o dublă perforație a stomacului. Iar pe fișele de examinare din timpul internării apare și infecția cu clostridium, spune fiul pacientei.

Mircea Avramescu, fiul pacientei: Ulterior la ATI decesul a fost provocat de fisurile găsite la stomac.

Conducerea spitalului din Brăila a precizat că mâncarea pacienților este adusă de o firmă de specialitate și toți pacienții primesc alimentația în funcție de afecțiunile pe care le au. În plus, spitalul susține că femeia nu s-a infectat cu clostridium în spital, ci în perioada în care a stat acasă, între cele două internări. O comisie de anchetă internă analizează cazul.

Delia Râșnoveanu, director Spitalul Județean de Urgență Brăila: Știu că persoana urmează să vină în audiență și așteptam documente de la Colegiul Medicilor în funcție de ce urmează să facă, poliția va cere documente.

Purtător de cuvânt, IPJ Brăila, Oana Costache: La sediul IPJ s a prezentat un bărbat care a sesizat că mama a decedat în condiții suspecte. În cauza a fost decisă efectuarea necropsiei și a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă

Dr.Dragoș Voicu, vicepreședinte Colegiul Medicilor Braila: S-a deschis dosarul și am început ancheta pe departamentul de Jurisdicție Profesională. Ancheta este în desfãșurare. S-au cerut documentele medicale în copie, și s-au fixat comisiile de analiză pe specialități.

Bărbatul așteaptă rezultatul anchetelor și dacă se va confirma malpraxisul va decide dacă solicită despăgubiri.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI