Actriţă luată pe sus, jandarmii explică. Se amplifică scandalul de la Cluj, după incidentul de la marșul Noii Drepte

2 iulie 2017, 15:34

După un schimb de replici al actriţei cu participanţii la marşul Noii Drepte, totul a degenerat. Jandarmeria a intervenit.

Imediat după incident, Jandarmeria a precizat că actriţa a fost dusă la secţie pentru că ar fi contestat legitimitatea organizării marşului.

Jandarmeria Română a trimis şi un comunicat, în care susţine că tânăra ar fi adresat cuvinte şi expresii prin care a contestat legitimitatea adunării publice, deşi aceasta fusese autorizată.

Pe timpul desfăşurării unei manifestări publice autorizate, sub egida ‘Miting pentru normalitate’… o persoană de sex feminin s-a deplasat cu o bicicletă în imediata apropiere a locului în care organizatorii ţineau un discurs, trecând la adresarea unor cuvinte şi expresii de contestare a legitimităţii desfăşurării adunării publice”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Câteva ore mai târziu, Jandarmeria a revenit şi a explicat că, de fapt, actriţa a fost evacuată din Piaţa Avram Iancu pentru propria ei siguranţă.

Numărul mare de jandarmi din jurul femeii, care a creat imaginea de intervenţie disproporţionată a fost de fapt o decizie a comandantului acţiunii de protejare a femeii,… Vă reamintim că una dintre obligaţiile forţelor de ordine, conform legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este aceea de protejare a manifestanţilor„, se precizează în comunicat.

Actriţa Oana Mardare, a postat un comentariu pe pagina personală de Facebook:

Nu am înţeles nimic din ce s-a întâmplat azi. Din momentul în care am deschis gura într-un spaţiu public, la o manifestare publică, într-un mod paşnic şi pacifist şi am fost luată pe sus…N-am înţeles de ce jandarmeria este agresivă cu un om care nu e agresiv. De ce sunt acuzată de violenţă când nu am fost violentă, de consum de alcool când nu consum alcool, de rebeliune când nu am fost rebelă”.

Oana Mardare şi-a angajat un avocat. Nu se știe, însă, dacă ea a fost pusă sub acuzare sau nu. Nici colegii ei din teatrul independent la care este angajată nu au vrut să comenteze.

Mai mulţi parlamentari locali au anunţat că vor duce filmările incidentului de ieri la Ministerul de Interne, la ministrul Carmen Dan, pentru ca aceasta să dispună începerea unei anchete în acest caz.

Manifestaţia Noii Drepte, unde a avut loc incidentul, a fost organizată la Cluj-Napoca, după un marş de susţinere a minorităţilor sexuale la care au participat câteva sute de oameni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite