Actrița Jane Fonda va fi recompensată cu premiul pentru întreaga activitate în cadrul ceremoniei Globurilor de Aur

26 ianuarie 2021, 18:43

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), care organizează Globurile de Aur, a anunţat marţi că Jane Fonda va primi prestigiosul premiu Cecil B. DeMille pentru întreaga activitate în cadrul ceremoniei care se va desfăşura la 28 februarie.

„Talentul său de netăgăduit i-a adus cel mai înalt nivel de recunoaştere şi, în timp ce viaţa sa profesională a luat multe turnuri, angajamentul său de neclintit de a aduce schimbarea s-a menţinut”, a declarat preşedintele HFPA, Ali Sar, citat într-un comunicat.

Jane Fonda, în vârsta de 83 de ani, a debutat în 1960 pe Broadway şi pe ecran şi a devenit una dintre cele mai importante vedete de film din anii ’60 şi ’70, jucând în producţii precum „Barbarella” şi „Klute” şi mai târziu în „On Golden Pond” şi „9 to 5”.

Cea mai recentă apariţie a sa a fost în serialul de comedie Netflix „Grace and Frankie”.

Actriţa a devenit de asemenea o voce importantă în activismul politic, militând împotriva Războiului din Vietnam în anii ’70, împotriva Războiul din Irak, în 2003, şi, cel mai recent, participând la proteste săptămânale pe tema pericolului încălzirii globale.

Jane Fonda, fiica regretatului regizor Henry Fonda şi sora regretatului actor Peter Fonda, a câştigat două premii Oscar şi şapte Globuri de Aur.

Printre personalităţile recompensate anterior cu premiul Cecil B. DeMille se numără Oprah Winfrey, Meryl Streep, Sophia Loren, Tom Hanks şi Robert De Niro.

Nominalizările la Globurile de Aur vor fi anunţate săptămâna viitoare, pe 3 februarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă