Actrița Eva Green, în fața justiției: Cazul Alec Baldwin arată ce tragedii pot avea loc când se „fac economii” pe platourile de filmare

Eva Green
Eva Green
31 ianuarie 2023, 13:52

Green, care a dat în judecată o companie cinematografică pentru eșecul filmului „Un patriot” – în care urma să joace rolul unui soldat – a declarat în fața Înaltei Curți din Londra că producătorul executiv al filmului, Jake Seal, și echipa sa au redus durata antrenamentului ei de cascadorie de la patru săptămâni la cinci zile, ceea ce, potrivit ei, a fost „extrem de periculos”.

„Uitați-vă la ceea ce i s-a întâmplat lui Alec Baldwin în filmul «Rugină» – producătorii au făcut rabat de la măsurile de siguranță care erau în vigoare și o tânără a fost ucisă”, a spus ea, referindu-se la moartea cineastei Halyna Hutchins în 2021.

Eva Green, care a dat în judecată White Lantern Films și SMC Speciality Finance pentru onorariul de 1 milion de dolari pe care spune că i se cuvine din cauza anulării filmului independent planificat, a depus mărturie luni, după ce cazul a început săptămâna trecută.

Cele două companii au intentat un proces, susținând că ea s-a retras și și-a încălcat contractul în legătură cu thrillerul distopic. Dovezile lor includ mesaje calomniatoare pe WhatsApp în care ea se referea la Seal și la colegul său Terry Bird ca fiind „vomă pură” și, respectiv, „un cretin nenorocit”. Green este acuzată că a distrus efectiv filmul atunci când a devenit clar că bugetul era mai mic decât se aștepta și că valorile de producție ar putea fi compromise.

Întrebată în legătură cu alte mesaje adresate agentului ei, în care se plângea că ar putea fi „obligată să ia membri ai echipei de țărani [ai producătorului] din Hampshire”, Green a insistat că se referea la dorința de a lucra cu o „echipă de calitate” care să fie plătită cu tarife standard.

„Nu am nimic împotriva țăranilor”, a glumit Green, râzând nervos, înainte de a adăuga: „Am vrut să spun că nu voiam să lucrez cu localnici care nu au experiență. Nu am vrut să lucrez cu o echipă de calitate inferioară”.

Când i s-a spus că nu există nicio obligație de a plăti tarife standard, Green a răspuns: „Pentru a face un film de calitate trebuie să angajezi o echipă de calitate care să fie plătită la tarifele standard din industrie. Nu este exagerat, așa funcționează lucrurile”.

Luni, ea a declarat în fața instanței că scenariul filmului a fost unul dintre cele mai bune pe care le-a citit vreodată și că „s-a îndrăgostit cu adevărat de această poveste”.

Dar, sub interogatoriul lui Max Mallin KC, un avocat al companiei de producție, ea a recunoscut, de asemenea, că și-a exprimat temerile că filmul va deveni un film „B de rahat” prin participarea lui Seal, spunând instanței: „Când apari într-un film de categoria B, ești etichetată ca actriță de film B. Asta mi-ar putea distruge cariera”.

Vedeta a declarat că nu îi pasă de onorarii și că trăiește pentru a face filme bune, descriindu-le ca fiind „religia mea”.

Eva Green a declarat că descrierea pe care i-a făcut-o lui Seal în mesaje ca fiind un „nenorocit de imbecil fără experiență și pretențios” a fost un „răspuns emoțional” după ce a fost „mințită” în legătură cu planurile de a muta producția din Irlanda în Hampshire, în Marea Britanie. Ea a spus că descrierea sa despre ceilalți implicați în film ca fiind „slabi și proști” a fost „franceza mea care iese la iveală uneori”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite