Actorul american Tom Sizemore, cunoscut pentru rolul său în ”Salvaţi soldatul Ryan”, a murit

Actorul american Tom Sizemore
Actorul american Tom Sizemore
4 martie 2023, 08:39

„Cu mare tristeţe şi durere trebuie să anunţ că actorul Thomas Edward Sizemore (‘Tom Sizemore’), s-a stins în somn la spitalul St Joseph din Burbank. Fratele său, Paul, şi copiii săi, Jayden şi Jagger (…), s-au aflat lângă el”, în California, potrivit unui comunicat.

Actorul a suferit un anevrism cerebral în februarie, se afla în comă şi a fost deconectat de la aparate vineri. Cu câteva zile înainte, medicii anunţaseră familia actorului că nu se mai poate face nimic pentru el, a declarat managerul său Charles Lago.

Actor de film şi televiziune, Thomas Edward „Tom” Sizemore, Jr. a devenit celebru mai ales pentru rolurile din filmele „Saving private Ryan” (1998), „Heat” (1995) sau „Black Hawk Down” (2001).

S-a născut pe 29 septembrie 1964 în Detroit, Michigan, tatăl său fiind profesor în psihologie şi avocat, Thomas Edward Sizemore Sr., conform www.cinemagia.ro. Mai avea un frate mai mic, Paul Sizemore, tot actor şi o nepoată, Beverly, compozitoare şi fostă componentă a trupei feminine Pussycat Doll.

A urmat cursurile Michigan State University pentru doar un an, şi ale Wayne State University, după care obţine o diplomă în teatru, urmând cursurile Temple University până în 1986

După ce se mută la New York, debutează în cinematografie în producţia lui Oliver Stone, „Born on the Fourth of July” (1989), notează site-ul www.imdb.com. Au urmat roluri mai mari la începutul anilor 1990, precum „Guilty by Suspicion” (1991), „True Romance” (1993) şi „Striking Distance” (1993).

Începe cu adevărat o carieră de succes în 1994, după ce obţine rolul „Bat Masterson” în filmul lui Kevin Costner, „Wyatt Earp” (1994), precum şi unul dintre primele sale interpretări memorabile ca „Detective Jack Scagnetti” în controversata peliculă a lui Oliver Stone, „Natural Born Killers” (1994).

În 1995, a jucat în „Devil in a Blue Dress” (1995), în „Strange Days” (1995), precum şi în ovaţionatul film epic „Heat” (1995), regizat de Michael Mann, alături de mari actori precum Robert de Niro şi Al Pacino. Primul rol principal al său este în „The Relic” (1997), un thriller cu efecte şi cu buget mare, regizat de Peter Hyams.

Oferindu-i-se un rol în filmul despre cel de-al Doilea Război Mondial, „Saving private Ryan” (1998), regizat atât de Terrence Malick, cât şi de Steven Spielberg, Tom Sizemore a ales interpretarea sergentului Horvath. Rolul şi filmul s-au bucurat de o largă apreciere. Sizemore i-a fost recunoscător lui Steven Spielberg pentru acest rol şi pentru că l-a ajutat să învingă dependenţa sa de droguri, regizorul ameninţând că va filma, din nou, „Saving private Ryan” dacă Sizemore nu reuşeşte să treacă peste un test de droguri măcar o dată.

A jucat în multe alte filme sau seriale, precum: „Red Planet” (2000), „Pearl Harbor” (2001), „Paparazzi” (2004), „No rules” (2005), „Stiletto” (2008), „Murder 101” (2014), etc.

În viaţa privată, Tom Sizemore a fost căsătorit o scurtă perioadă, între 1996 şi 1999, cu actriţa Maeve Quinlan, fără a avea copii cu aceasta. În schimb, s-a aflat într-o continuă luptă împotriva dependenţei de droguri, fiind arestat de câteva ori pentru posesie de stupefiante, dar şi pentru alta delicte. A fost închis în mai multe rânduri, inclusiv pentru violenţe împotriva partenerei sale de viaţă, precizează AFP.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă