Actorul american James Dean, recreat virtual într-un film despre războiul din Vietnam, la 65 de ani de la moartea sa

Unul dintre cei mai cunoscuți actori din istorie se pregătește de un nou rol. Și asta în ciuda faptului că a decedat acum mai bine de jumătate de secol. James Dean va fi readus la viață cu ajutorul înaltei tehnologii. O decizie care nu este văzută cu ochi buni de toată lumea.

20 Ianuarie 2020, 20:03 (actualizat 20 Ianuarie 2020, 20:08) |
$article.media.images[0].description
James Dean"

În septembrie 1955, James Dean a murit la frageda vârstă de 24 de ani și după ce făcuse doar 3 filme.

A rămas un simbol al cinematografului american, iar avansul tehnologiei îl va readuce pe ecran cu nou rol, într-un viitor film, a cărui acțiune are loc în timpul războiului din Vietnam.

Este vorba însă de un James Dean care va fi recreat într-o variantă virtuală, pe baza înregistrărilor de arhivă.

Travis Cloyd, director Worldwide XR: Intenţia noastră este să facem un James Dean în varianta de fiinţă virtuală. Şi nu doar pentru un film, dar să poată fi folosit în multe filme, jocuri cu realitate virtuală, realitate augmentată, realitate mixtă şi aşa mai departe.

Intenția de a-l readuce pe ecrane pe James Dean nu a fost însă apreciată de toată lumea.

Actorul Chris Evans, cunoscut pentru rolul Căpitanului America din filmele Marvel, se întreabă dacă urmează ca un calculator să picteze un nou tablou de Picasso sau să compună câteva melodii ca și cum ar fi John Lennon.

Terri White, redactor-şef, revista Empire: Cred că este o iniţiativă cinică şi aş spune chiar de prost gust să readuci la viaţă actori, mai ales unii decedaţi de multă vreme. Publicul nu cred că vrea asta, şi nu ştiu dacă oamenii se vor înghesui să dea bani să vadă aşa ceva.

În ce măsură un James Dean virtual va fi pe gustul publicului rămâne de văzut. Este cert însă că tehnologia este tot mai folosită în arta cinematografică.

De exemplu, tehnicile de întinerire a actorilor, așa cum este cazul și în filmul "The Irishamn" al regizorului Martin Scorsese.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 9°C 9°C
CLUJ 4°C 6°C
CONSTANTA 9°C 10°C
CRAIOVA 8°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI