Actorii teatrului din Sibiu, prestație fabuloasă la Festivalul de la Tokyo

10 octombrie 2022, 20:56

Spectacolul „Povestea prinţesei deocheate”, în regia lui Silviu Purcărete, jucat la Tokyo Metropolitan Theatre i-a fermecat pe spectatorii japonezi. La finalul primelor două reprezentaţii întreaga echipă de la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu a fost îndelung aplaudată.

Dragoş Buhagiar semnează scenografia spectacolului, iar muzica Vasile Şirli. Piesa se joacă în limba română, cu supratitrare în limbile japoneză şi engleză. Primele două reprezentaţii au fost urmate de discuţii cu publicul.

Suntem foarte bucuroşi să fim aici cu acest spectacol extraordinar, pe care l-am prezentat prima dată acum trei ani în faţa Uniunii Europene”, spune Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

Spectacolul „Povestea prinţesei deocheate” are la bază un scenariu original, semnat de Silviu Purcărete, care pornește de la piesa kabuki a lui Tsuruya Namboku al IV-lea. Kabuki este unul dintre cele mai importante stiluri de teatru japonez, caracterizat prin rafinament vizual și o codificare complexă.

Spectacolul realizat de Silviu Purcărete a fost pregătit iniţial pentru Jocurile Culturale şi Olimpice, din 2020, de la Tokyo, dar din cauza pandemiei evenimentul a fost amânat.

Este extraordinar pentru cultură românească să fie reprezentată la acest nivel, în Japonia. De asemenea, este o mare onoare şi o bucurie să vedem cât de apreciată este. Pentru asta încă o dată felicitări!”, a declarat Lucian Romașcanu, ministrul Culturii.

Prezenţa Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu la Festivalul de la Tokyo a fost susţinută de Institutul Cultural Român şi de ambasada României în Japonia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite