Activitatea Secţiei consulare din cadrul Ambasadei României la Chişinău este reorganizată, după un caz de COVID-19

Activitatea de relații cu publicul este temporar restrânsă la Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău, după infectarea unuia dintre angajați cu SARS-CoV-2, anunță Ministerul Afacerilor Externe. Măsura a fost luată pentru a preveni expunerea solicitanților de servicii consulare și a celorlalți membri ai personalului.

24 Noiembrie 2020, 17:19 (actualizat 24 Noiembrie 2020, 17:54) |
Ministerul Afacerilor Externe

Activitatea Secției Consulare a Ambasadei României la Chișinău a fost suspendată luni, 23, noiembrie, pentru adoptarea măsurilor sanitare și de protecție prevăzute de protocoalele aplicabile în situația confirmării unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2, anunță, marți, MAE.

„În acest context, au fost adoptate de urgență măsuri de reorganizare și sprijin ale activității secției consulare, astfel încât începând cu data de 26 noiembrie 2020, activitatea cu publicul să fie reluată pentru următoarele servicii consulare, în regim normal: eliberare documente de călătorie și vize, preluare cereri de înregistrare primară a nașterii, precum și preluarea de cereri pentru eliberarea de pașapoarte, cu prioritate pentru minori. Reluarea parțială a activității de lucru cu publicul vine în sprijinul cetățenilor români ale căror pașapoarte au fost deja transmise ambasadei și care trebuie ridicate”, explică MAE într-un comunicat.

În perioada 26 noiembrie – 8 decembrie echipa secției consulare a Ambasadei României la Chișinău va fi suplimentată cu patru funcționari consulari care se vor deplasa din Centrala MAE pentru a asigura gestionarea optimă a activității secției consulare de la Chișinău.

Activitatea Ambasadei României la Chișinău nu a fost și nu este suspendată.

Sunt asigurate demersurile de asistență și protecție consulară a cetățenilor români aflați în situații deosebite (deces, accident, spitalizare, conflicte de muncă, pierderea documentelor de călătorie, repatriere persoane aflate în situații vulnerabile etc.), precum și serviciile consulare cu caracter urgent, cu respectarea măsurilor și restricțiilor adoptate pe plan local.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 2°C
IASI 4°C 0°C
CLUJ 2°C 1°C
CONSTANTA 8°C 2°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 1°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI