Activitatea guvernului, analizată lunar. Mihai Tudose: Săptămâna viitoare va fi o primă discuție privind o rectificare, care va fi pozitivă

10 iulie 2017, 11:05

Premierul Mihai Tudose a declarat după întâlnirea coaliției că s-a stabilit că vor avea loc întâlniri săptămânale, iar lunar se va face o analiză a activității Guvernului.

Întrebat despre posibile modificări fiscale, Mihai Tudose a spus că nu va fi aplicată nicio super taxă până când nu va fi o dezbatere pe aceste teme și simulări temeinice.

Referitor la pilonul doi de pensii, premierul a răspuns întrebărilor subliniind că nu se desființează, ceea ce se întâmplă este o analiza a acestor bani. Trebuie să vadă Guvernul ce se întâmplă cu acei bani, cum sunt investiți, a explicat Mihai Tudose.

”Nu se desființează Pilonul II de pensii. Ceea ce face doamna ministru (al Muncii — n.r.) este o analiză asupra gestionării acestor bani. Să vadă Guvernul, să vadă doamna ministru și apoi noi toți cum e gestionat acest fond, ce se întâmplă cu acei bani, cât costă gestionarea acelor bani. Rezultatele vor fi făcute publice”, a afirmat premierul, la finalul ședinței coaliției de guvernare, care a avut loc la Parlament.

Prim-ministrul a mai spus că a vorbit cu ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și că până joi va fi rezolvată rezolvată problema burselor pentru medicii rezidenți

Săptămâna viitoare vom avea o primă discuție despre rectificare. Va fi pozitivă, a declarat prim-ministrul.

În privința încasărilor la buget, Mihai Tudose consideră că nu este posibil să avem creștere economica, consum mai mare și încasări mai puține.

Cifrele arată mai bine ca anul trecut, nu arată, după opinia mea, a noastră, la fel de bine cum ar trebui să arate, dată fiind creșterea economică. Nu se poate să ai creștere economică, să ai consum mai mare și încasări mai puține. Am avut săptămâna trecută două runde de discuții cu ANAF-ul, cu Antifrauda, cu Ministerul de Finanțe, am identificat o serie de soluții care au fost discutate și în cadrul coaliției, urmând ca de săptămâna viitoare să fie puse în aplicare.

Întrevederea va avut loc în biroul președintelui PSD, Liviu Dragnea. Ședința se va desfășura ca „între colegi”, nu în sistem de „inchiziție, cu testul grilă în mană”, a explicat Dragnea, duminică seară, la un post de televiziune.

El a afirmat că a convenit cu premierul ca în fiecare zi de luni acesta să participe la ședința coaliției de guvernare, pentru a prezenta săptămânal raportul de activitate.
Prim-ministrul Mihai Tudose urmează să plece azi în prima sa vizită oficială la Bruxelles.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite