Activitate suspendată pentru operatorii economici care nu respectă regulile sanitare - propunere a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi scenariile pentru redeschiderea școlilor, a anunțat șeful executivului, Florin Cîțu, la finalul ședinței de guvern. CNSU a propus și o măsură nouă, care vizează operatorii economici ce nu respectă restricțiile sanitare, a căror activitate ar putea fi suspendată pentru minimum două săptămâni.

03 Februarie 2021, 14:32 (actualizat 03 Februarie 2021, 20:47) Știrile TVR |
Activitate suspendată în loc de amenzi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Există o propunere a Comitetului Național pentru Situații de Urgență pentru elaborarea unui act normativ pentru suspendarea activității, pe o perioadă determinată, în cazul operatorilor economici ce nu respectă restricțiile sanitare, a subliniat premierul Florin Cîțu miercuri după-amiază, la finalul ședinței de guvern.

"Pentru că nu sunt respectate regulile, trebuie să schimbăm puțin regulile jocului (...) Am văzut că amenzile nu au niciun efect", a completat premierul, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor. În opinia sa, perioada determinată poate porni de la un minimum de două săptămâni.

 

Articolul 3 din decizia CNSU adoptată astăzi prevede: "Se propune elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită măsura complementară a suspendării activității, pe o perioadă determinată, pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19".

 

"Suntem foarte aproape de a avea o formă finală a bugetului", a declarat, pe de altă parte, Florin Cîțu. "Nu este un buget simplu", a subliniat el. Proiectul încearcă să repare anomalii introduse în buget în ultimii 4 ani de zile. Cheltuielile de personal s-au dublat - este un exemplu dat de premier. Prin acest buget trebuie reașezată structura economiei. De altfel, bugetul va avea în vedere 2 ani, a precizat Florin Cîțu.

Este vizată de modificări în acest an și legea salarizării unitare, a reiterat Cîțu. Va fi stabilită o legătura între performanță și venit, un lucru care nu există astăzi în legea salarizării, sporurile fiind date "după ureche", a arătat premierul.

De asemenea, vor fi introduse criterii de performanță. "Este cea mai importantă modificare pe care o vom face la legea salarizării", a explicat șeful guvernului. Premierul a dat exemplul sporului pentru condiții vătămătoare, care va dispărea.

Tot în ședința de astăzi a fost adoptată o hotărâre de guvern prin care se propune acordarea de ajutoare de urgență rudelor victimelor de la "Matei Balș". Se va acorda suma de 5 mii de lei pentru fiecare persoană afectată.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 0°C
IASI 2°C -2°C
CLUJ 2°C -7°C
CONSTANTA 4°C -1°C
CRAIOVA 7°C 0°C
BRASOV 2°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI