Activitate suspendată pentru operatorii economici care nu respectă regulile sanitare – propunere a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

3 februarie 2021, 14:32

Există o propunere a Comitetului Național pentru Situații de Urgență pentru elaborarea unui act normativ pentru suspendarea activității, pe o perioadă determinată, în cazul operatorilor economici ce nu respectă restricțiile sanitare, a subliniat premierul Florin Cîțu miercuri după-amiază, la finalul ședinței de guvern.

Pentru că nu sunt respectate regulile, trebuie să schimbăm puțin regulile jocului (…) Am văzut că amenzile nu au niciun efect„, a completat premierul, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor. În opinia sa, perioada determinată poate porni de la un minimum de două săptămâni.

 

Articolul 3 din decizia CNSU adoptată astăzi prevede: „Se propune elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită măsura complementară a suspendării activității, pe o perioadă determinată, pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19„.

 

„Suntem foarte aproape de a avea o formă finală a bugetului”, a declarat, pe de altă parte, Florin Cîțu. „Nu este un buget simplu”, a subliniat el. Proiectul încearcă să repare anomalii introduse în buget în ultimii 4 ani de zile. Cheltuielile de personal s-au dublat – este un exemplu dat de premier. Prin acest buget trebuie reașezată structura economiei. De altfel, bugetul va avea în vedere 2 ani, a precizat Florin Cîțu.

Este vizată de modificări în acest an și legea salarizării unitare, a reiterat Cîțu. Va fi stabilită o legătura între performanță și venit, un lucru care nu există astăzi în legea salarizării, sporurile fiind date „după ureche”, a arătat premierul.

De asemenea, vor fi introduse criterii de performanță. „Este cea mai importantă modificare pe care o vom face la legea salarizării”, a explicat șeful guvernului. Premierul a dat exemplul sporului pentru condiții vătămătoare, care va dispărea.

Tot în ședința de astăzi a fost adoptată o hotărâre de guvern prin care se propune acordarea de ajutoare de urgență rudelor victimelor de la „Matei Balș”. Se va acorda suma de 5 mii de lei pentru fiecare persoană afectată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite