Activitate intensă în fabricile de globuri din Argeș și Arad

20 decembrie 2021, 13:07

La Fabrica lui Moș Crăciun din Curtea de Argeș, spiridușii lucrează de zor la ultimele decorațiuni din acest an. Aici este unul dintre puținele locuri din România în care se mai pictează manual globulețe din sticlă.

Ajutoarele Moșului recunosc că pandemia le-a îngreunat activitatea, dar bucuria e la fel de mare.

Demonstrația de măiestrie i-a fermecat pe cei mici. Mulți au plecat acasă cu o decorațiune personalizată.

Anul acesta, multe comenzi au venit online. Avem două magazine on line care au suplinit producția pe care trebuia să o realizăm, a precizat directorul fabricii, Nichita Sandu.

La Arad, o fabrică de decorațiuni din sticlă de Murano și-a adaptat producția în această perioadă, iar din mâinile meșterilor ies adevărate bijuterii care înnobilează bradul de Crăciun.

Oamenii preferă globurile pentru că sunt viu colorate, au diferite dimensiuni, pot fi înnobilate cu foiță de aur și argint, a explicat directorul comercial al fabricii, Veronica Rancea.

Crăciunul a inspirat-o pe această tânără să-și transforme garajul într-un veritabil oraș al Moșului, unde pasionații de decorațiuni de iarnă pot găsi orice doresc.

Preturile pronesc de la 6-10 lei și ajung până la 2000-3000 de lei în cazul unor piese spectaculoase, a spus Ondina Vesa, proprietara unui magazin de decorațiuni.

Decorațiunile de Crăciun create manual sunt tot mai căutate de cumpărători chiar dacă prețul lor este substanțial mai mare. În schimb, acestea pot fi personalizate și transformate astfel într-un cadou de neuitat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite