Zborurile cu MiG-21 LanceR au fost reluate. Demersuri accelerate pentru cumpărarea a 32 de aeronave F-16 din Norvegia. Semnal pentru trecerea la aeronave de generația a V-a pentru Forțele Aeriene Române

Avion MIG 21 Lancer
Avion MIG 21 Lancer
24 mai 2022, 21:01

Decizia de reluare a zborurilor cu MiG-21 LanceR a fost luată în baza hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru aprobarea memorandumului cu tema „Scoaterea din serviciu a aeronavelor MiG-21 LanceR și tranziția accelerată la exploatarea aeronavelor F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române”.

Aeronavele MiG-21 LanceR vor fi întrebuințate, până la data de 15 mai 2023, exclusiv pentru executarea misiunilor specifice Serviciului de Luptă Permanent Poliție Aeriană și pentru menținerea antrenamentului de zbor al piloților selecționați în scopul continuării utilizării acestui tip de aeronavă, precizează MApN.

După 15 mai 2023, aeronavele de acest tip urmează a fi scoase din serviciul Forțelor Aeriene Române.

Ministerul Apărării anunță că au fost dispuse măsuri pentru accelerarea demersurilor în vederea achiziționării celor 32 de aeronave F-16 din Norvegia, care vor constitui, în perioada următoare, încă două escadrile în cadrul Forțelor Aeriene Române.

Proiectul legii de aprobare a acestei achiziții a parcurs etapa de transparență legislativă și se află în circuitul de avizare. Va fi prezentat Parlamentului României în cel mai scurt timp, informează MApN.

De asemenea, Forțele Aeriene Române vor dispune măsuri de inițiere a demersurilor pentru programul de înzestrare cu aeronave de generația a V-a„, se mai arată în comunicatul transmis Știrilor TVR.

La începutul lunii februarie, președintele Klaus Iohannis a anunțat că România are în vedere să achiziționeze avioane de ultimă generație, F-35.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă