Activitățile comerciale de la aeroportul din Otopeni, anchetate de DNA. Intermediari și persoane din administrație, suspectați de trafic de influență și luare de mită. Mai multe persoane au fost duse la audieri

28 martie 2023, 12:28

11 percheziții au avut loc la firmele și patronii companiilor care operează mazaginele duty free și restaurantele din aeroportul „Henri Coandă”.

Ancheta DNA vizează fapte de corupție din ultimul an.

Potrivit unor surse judiciare, reprezentanții firmelor care operează magazinele duty free și restaurantele din incinta aeroportului ar fi dat mită prin intermediul unor intermediari ca să obțină contractele avantajoase, iar apoi aceste contracte să fie menținute.

Mai multe persoane au fost duse la audieri.

Pe de altă parte, procurorii DNA are fi solicitat acte și de la Compania Aeroporturi București.

Conducerea companiei de stat a transmis că va sprijini ancheta DNA.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor nu au comentat pe marginea anchetei DNA. Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă spune că toate contractele pentru spațiile comerciale de la aeroportul din Otopeni au expirat la finalul anului trecut și au fost prelungite cu încă 6 luni fără licitație.

În urmă cu 2 ani, Consiliul Concurenței a amendat firmele de pe aeroport cu peste un milion de euro pentru că ar fi făcut înțelegeri între ele privind prețurile practicate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite