Activista pentru mediu Greta Thunberg, în Parlamentul European: Când casa arde, nu mai aştepţi câţiva ani ca să stingi incendiul. Asta este ceea ce propune Comisia Europeană

5 martie 2020, 08:16

Greta Thunberg a fost primită în Parlamentul European, în condițiile în care toate activitățile exterioare ale acestuia au fost blocate din cauza crizei provocate de coronavirus. A fost o excepție dată de importanța mesajului cu care activista pentru mediu a venit la Bruxelles.

GRETA THUNBERG, activist pentru mediu: „În noiembrie 2019 Parlamentul European a declarat urgenţă climatică. Aţi spus că UE va conduce lupta împotriva ameninţării climatice. A fost o veste minunată. Când copiii voştri au dat alarma de incendiu aţi ieşit, aţi mirosit aerul şi aţi admis că, într-adevăr casa arde, că nu era o alarma falsă. Dar apoi v-aţi întors în casă, v-aţi terminat cina şi v-aţi uitat la film, apoi aţi mers să dormiţi fără să sunaţi pompierii. Îmi pare rău, dar asta nu are niciun sens. Când casa arde, nu mai aştepţi câţiva ani ca să stingi incendiul, or asta este ceea ce propune Comisia Europeană.”

Presedintele Comisiei Europene, Ursula von Der Leyen i-a dat asigurări Gretei Thunberg că planul UE pentru reducerea emisiilor de gaze este unul serios și care va fi implementat cu atenție.

URSULA VON DER LEYEN, preşedintele Comisiei Europene: „Noi provocăm schimbările climatice, cu alte cuvinte e datoria noastră să le stopăm. Şi legislaţia europeană privind protecţia mediului îşi propune reducerea emisiilor de gaze până la zero în 2050. Ne oferă instrumentele să măsurăm progresele, să luam măsuri de corecţie dacă va fi nevoie, dacă ne vom abate de la ţeluri şi vom trasa direcţia din 2030 până în 2050 pas cu pas, dacă va fi necesar.”

Comisia Europeana își propune, prin așa-numitul Pact pentru Mediu, reducerea la zero a emisiilor, contra unui ambițios plan de reconversie energetică care prevede alocarea unui buget de o mie de miliarde de euro pentru țările membre, până în 2050.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite