Acţiunile Zoom scad, în pofida rezultatelor trimestriale solide

Zoom
Zoom
31 august 2021, 09:54

În trimestrul doi din 2021, compania americană a înregistrat pentru prima dată venituri de un miliard de dolari, iar pentru perioada iulie-septembrie 2021 se aşteaptă la venituri între 1,015 şi 1,020 miliarde de dolari, în timp ce analiştii estimează 1,013 miliarde de dolari, conform datelor Refinitiv.

„Astăzi suntem un brand global cu peste o jumătate de milion de clienţi care au zece angajaţi, ceea ce ne poziţionează foarte bine în sprijinirea organizaţiilor şi persoanelor fizice care caută să-şi reinventeze munca, comunicaţiile şi colaborarea”, a afirmat directorul general Eric Yuan.

Zoom, care se confruntă cu o concurenţă din partea platformelor Webex (Cisco) şi Microsoft Teams, a avertizat că se aşteaptă la un declin al veniturilor de la clienţii care au zece angajaţi sau mai puţin. Aceste grup este alcătuit în principal din IMM-uri care plătesc lunar facturile.

Câştigurile ajustate în trimestrul trei din 2021 ar urma să se situeze între 1,07 şi 1,08 dolari pe acţiune, a informat Zoom, în timp ce analiştii se aşteaptă la 1,09 dolari per titlu.

În perioada aprilie-iunie, Zoom a înregistrat un profit de 1,04 dolari pe acţiune, la venituri de 1,02 miliarde de dolari, ambele mai ridicate decât estimau analiştii.

Zoom, software dedicat apelurilor video între utilizatori, este folosit de milioane de utilizatori din întreaga lume, de la lecţiile online ale profesorilor, la întâlniri de afaceri, pe fondul măsurilor adoptate de autorităţi pentru limitarea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă