Acordul de încetare a focului între Israel și mișcarea palestiniană Hamas se respectă. Președintele SUA: Avem în continuare nevoie de o soluție cu două state

22 mai 2021, 15:22

În afara ciocnirilor de vineri dintre poliția israeliană și protestatari palestinieni în zona Ierusalimului de Est, până acum nu au fost semnalate alte incidente.

Mediatori egipteni discută cu cele două părți despre modul în care poate fi consolidat armistițiul.

Președintele SUA a anunțat la Casa Albă intenția de a pune în aplicare un ajutor financiar major, cu sprijinul comunității internaționale, pentru reconstrucția Fâșiei Gaza. În zonă au ajuns deja reprezentanți ai ONU pentru a evalua situația din perspectiva distribuirii și monitorizării ajutoarelor umanitare.

Biden a reafirmat faptul că Hamas este o organizație teroristă. Președintele Biden a discutat despre situație din regiune cu premierul Netanyahu.

Șeful diplomației americane este așteptat în Orientul Mijlociu, pe 26-27 mai, potrivit Reuters. Un turneu care va include discuții cu oficiali israelieni, palestinieni, dar și o vizită în Egipt, țară care a mediat încheierea acordului de încetare a focului cu sprijinul SUA.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite