Acord pentru realizarea joncţiunii între două drumuri expres din România şi Ungaria

Nicolae Ciuca
Nicolae Ciuca
19 decembrie 2022, 20:16

„Prin actul normativ aprobat, se creează condiţiile necesare asigurării unei legături directe prin racordarea drumului expres Salonta – frontiera de stat de pe teritoriul României cu drumul expres Bekescsaba – Mehkerek – frontiera de stat de pe teritoriul Ungariei, stabileşte punctele de conexiune între cele două drumuri expres pe linia de frontiera comună româno-ungară şi reglementează condiţiile tehnice de realizare a joncţiunii rutiere între cele două drumuri expres”, informează Guvernul, prin intermediul unui comunicat de presă, citat de Agerpres.

În baza acordului, se va înfiinţa un grup de lucru la nivel de experţi care se va reuni alternativ, pe teritoriile celor două state. La reuniunea grupului de lucru pot participa specialişti în domeniul proiectării, construirii, întreţinerii şi managementului de drumuri şi poduri.

Autorităţile competente în implementarea acordului sunt Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, pentru partea română, şi ministerul condus de ministrul însărcinat cu activitatea de Transport, pentru partea ungară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite