Acord de principiu pentru zid? Democraţii oferă bani pentru un sfert de zid, Trump încă nu a decis dacă acceptă

12 februarie 2019, 13:09

De sub un banner pe care scria “Terminaţi zidul!”, preşedintele Trump a apărut în fata a mii de susţinători la El Paso, Texas, localitate situată la graniţa cu Mexic.

“Chiar înainte să urc pe scenă am auzit că s-au făcut progrese în negocieri. Dar să ştiţi că, indiferent ce se întâmplă, vom face zidul”, a spus preşedintele american.

Progresul la care se referea preşedintele a fost înregistrat la Washington între negociatorii republicani şi democraţi, care au ajuns la un acord de principiu pentru evitarea unui nou blocaj financiar. Acordul include şi un sfert din banii ceruţi de Trump pentru zid şi nu este sigur că preşedintele va aproba înţelegerea. În timp ce acesta se adresa susţinătorilor, sute de persoane demonstrau la El Paso împotriva zidului.

Şi într-un nou gest de frondă, guvernatorul Californiei va retrage cea mai mare parte a soldaţilor desfăşuraţi la graniţa cu Mexic primăvara trecută la cererea preşedintelui. Pentru a evita un nou blocaj, acordul de principiu de aseară trebuie aprobat de Congres şi preşedinte până vineri, când se termină banii alocaţi agenţiilor federale. Blocajul anterior a durat 35 de zile, a fost cel mai lung din istoria SUA şi a costat economia americană 11 miliarde de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă