Acord de colaborare între TVR și RRA. Cele două instituții au decis să își promoveze reciproc producțiile proprii

6 februarie 2018, 14:07

Prin acest acord, TVR și Radioul Public își recunosc rolul important pe care îl au în societate, pentru o informare corectă și pentru promovarea valorilor naționale.

Doina Gradea, director general interimar al SRTv: „Cele doua instituții, cel puțin din punct de vedere jurnalistic, sunt cele mai echilibrate, dau cele mai echilibrate informații în momentul ăsta. Intenționăm să lucrăm cu oameni din radio și, de asemenea, oameni din Televiziunea Română poate sunt interesați să lucreze cu colegii noștri din Radio. Ne interesează și preluarea unor programe radio, pe care să le dăm la Televiziunea Română”.

Georgică Severin, președinte director general al SRR: „Ambele instituții nu numai că acționează în baza aceleiași legi, Legea 41, dar sunt singurele servicii care, prin Constituție, au un rol esențial în informarea și educarea publicului. Probabil îndeplinirea acestui rol de educare, informare corectă ne face să nu fim întotdeauna primii în audiențe, dar în mod cert ne ajută să fim cei mai buni, cei mai obiectivi”.

Știrile sau corespondențele de interes realizate de fiecare instituție în parte vor fi prezentate atât de canalele TVR, cât și de posturile Societății Române de Radiodifuziune.

Dan Preda, director Radio România Actualități: „Este un act de maturitate și de mare pragmatism din partea celor două instituții, care va contribui la o mai bună realizare a misiunii publice a celor două instituții, pentru că, să nu uităm, într-o societate democratică, sănătatea și puterea radioului și televiziunii publice dau nota sănătății democrației publice din acea țară”.

Protocolul dintre cele două instituții e valabil un an și poate fi prelungit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă