Achiziția unui spital modular destinat tratării pacienților cu coronavirus, sancționată de Curtea de Conturi

Asociația care a achiziționat spitalul modular mobil COVID de la Leţcani în numele consiliilor judeţene din Iaşi și Neamţ a fost amendată de Curtea de Conturi cu 60 de mii lei. Potrivit inspectorilor, nu a fost respectată legea privind achiziţiile publice. Sancţiunea a fost contestată în instanţă. Spitalul ar trebui predat ca secţie externă a Clinicii de Boli Infecţioase din Iași. Unitatea va avea 104 paturi de terapie intensivă, cam cât sunt în toate judeţele Moldovei în prezent.

13 August 2020, 11:23 (actualizat 14 August 2020, 09:14) Știrile TVR |
Achiziție sancționată de Curtea de Conturi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Președintele Consiliului Județean Iași spune că, dacă în urma contestației făcute, amenda Curții de Conturi rămâne valabilă, o va plăti din banii proprii.

El a explicat că, la un prim control, inspectorii au constatat că totul este în regulă.

În urma unui al doilea control, Curtea de Conturi a acuzat felul în care au fost gestionați cei 14,8 milioane de euro dați de Consiliul Județean Iași și cei 3,3 milioane de euro de la Consiliul Județean Neamț.

Inspectorii au amendat lipsa unei strategii în achiziţie şi lipsa unui plan de gestionare a spitalului mobil după punerea în funcţiune, documente care ar fi trebuit supuse votului consilierilor.

Inspectorii ar fi dorit să obțină o descriere a investiţiei, date tehnice, durata de realizare, grafic de execuţie, posibili furnizori identificaţi și alte detalii.

Spitalul modular va fi gestionat de către Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, care va finaliza și organigrama.

Spitalul va avea 16 medici pentru terapie intensivă și 100 pentru alte specializări. Ei vor fi detașați de la celelalte spitale din subordinea Consiliului Județean Iași.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI