ACEA: Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut cu peste 67% în martie

Dacia
Dacia
16 aprilie 2021, 11:07

Datele statistice sunt valabile pentru statele din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Un număr de 34.200 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate în martie în Europa, comparativ cu 20.433 în perioada similară din 2020.

Toţi marii producători auto au raportat creşteri ale vânzărilor în martie, comparativ cu perioada similară din 2020, când vânzările au fost afectate de restricţiile introduse pentru a stopa extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19) şi de incertitudinile economice globale.

Grupul francez Renault şi Stellantis (producătorul auto printre ale cărui branduri se află Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Jeep, Chrysler şi Alfa Romeo) au raportat creşteri ale vânzărilor de 70,4% şi, respectiv, 140,9%, în timp ce grupurile germane Volkswagen şi Daimler au înregistrat un avans de 45,9% şi, respectiv 10,7%. Livrările Ford au urcat cu 59,2%.

În primele trei luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au crescut cu 6,9% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 2,9%, de la 2,7% în perioada similară din 2020. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 88.913 unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie – martie 2020 (83.180 vehicule).

Marii producători auto au raportat rezultate mixte în primele trei luni din acest an. Grupul francez Renault a raportat un declin al vânzărilor de 3%, grupurile germane Volkswagen şi Daimler au înregistrat un recul de 3,8% şi, respectiv 7,3%, în timp ce livrările Ford au scăzut cu 1,8%. Stellantis (producătorul auto printre ale cărui branduri se află Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Jeep, Chrysler şi Alfa Romeo) a înregistrat un avans al vânzărilor de 7,4%.

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat un declin de 30,2% în Europa anul trecut, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a scăzut la 3,4%, de la 3,70% în 2019.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Mașinile fabricate în România cuceresc piețele europene

Ciolacu: Din acest moment, guvernul și premierul vor folosi un singur brand – Dacia

Salonul auto de la Geneva. Renault a prezentat mult așteptatul model electric R5