Ace de cusut în căpșunile puse în vânzare în Noua Zeelandă

Căpșuni
Căpșuni
23 septembrie 2018, 15:25

Lanţul de supermarketuri Countdown din Noua Zeelandă a anunțat că va retrage de la vânzare o marcă de căpşuni australiene. Decizia vine după ce au fost găsite ace de cusut în aceste fructe, într-un magazin din Auckland.

Clienţii pot restitui căpșunile din respectiva marcă, iar banii le vor fi returnați, se arată într-un comunicat al companiei.

Căpşunile, originare din statul Australia de Vest, au fost vândute săptămâna trecută în toate supermarketurile din acest lanţ din Noua Zeelandă, unde a fost sesizat un singur incident.

În Australia, unde au fost semnalate primele incidente, poliția anchetează peste 100 de cazuri în care au fost găsite ace în fructe.

Decizia survine după ce Parlamentul australian a accelerat procedura legislativă pentru înăsprirea pedepselor pentru cei care contaminează produsele alimentare.

Scandalul a izbucnit săptămâna trecută, când cumpărătorii au descoperit ace în căpşunile furnizate lanţului de supermarketuri Woolworths de către o fermă din Queensland.

De atunci, au fost înregistrate peste 100 de cazuri din întreaga țară în care au fost găsite ace de cusut în căpșuni, dar și în banane sau mere.

Oficialii australieni au încurajat consumatorii să cumpere în continuare căpşuni pentru a sprijini acest sector de activitate, dar i-au sfătuit pe oameni să le taie înainte de a le consuma.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite