Accidentul provocat de un polițist, în urma căruia o fată și-a pierdut viața, a fost surprins de camera de bord a unei alte mașini. Proprietara acesteia spune, însă, că nu mai are imaginile

14 februarie 2022, 12:03

Fiecare amănunt este important în derularea unei anchete și existența unor imagini, chiar dacă nu sunt filmate cu aparate omologate, ajută investigatorii. Pe asta au mizat și cei care se ocupă de cercetările în cazul accidentului mortal provocat de un polițist pe o trecere de pietoni din București, în urma căruia Raisa, fetița de 11 ani, a murit, iar prietena ei a fost rănită. Toată lumea se aștepta ca o femeie care a surprins imagini de la locul impactului cu o cameră de bord a mașinii pe care o conducea să aducă la poliție dovezile. Însă toate părțile implicate în anchetă au avut parte de o surpriză. Martora a declarat că a șters filmarea.

ADRIAN CUCULIS, avocat: Martorul a și spus astăzi că a intrat exact de pe Șoseaua Chitilei pe Bulevardul Laminorului, direcție din care venea polițistul, și atunci, de pe această înregistrare de la nivelul camerei de bord am fi putut să vedem dacă el a depășit în mod periculos, să apreciem dacă ar fi condus în mod periculos. Eu am pe telefon discuția din 24 ianuarie, unde i-am spus: Suntem în procedura judiciară, nu mi le dați mie? Salvați-le și trimiteți-le ulterior la Parchet. Știa de această chestie, că trebuia să salveze imaginile și nu a făcut-o.

În consecință, polițiștii, în baza unui mandat, au luat cardul pe care se înregistraseră imaginile, în încercarea de a obține secvențele care să aducă noi detalii utile anchetei.

Așteptările investigatorilor nu sunt foarte mari. Astăzi au preluat cardul, care ar fi trebuit să conțină imaginile pe care și le doreau. Însă, după ce imaginile sunt rescrise de două ori pe o astfel de platformă, sunt șanse foarte mici pentru a fi recuperate imaginile de care au nevoie cei care fac ancheta în acest caz.

O nouă etapă în ancheta accidentului în care și-a pierdut viața Raisa va fi expertizarea mașinii de poliție. Procedura tehnică se va derula în cursul acestei săptămâni.

–––––––––––––––––––––––––––––––––

Este vorba despre o femeie care ar fi avut imaginile surprinse de camera de luat vederi. Astăzi, la declarații martora a declarat că le-a șters și a dat foarte puține detalii despre incident.

Anterior ar fi existat o discuție între avocatul familiilor celor două fete și martoră despre aceste imagini, iar femeia ar fi spus că le salvează.

Specialiștii din poliție încearcă recuperarea imaginilor, însă dacă a fost formatat de două ori cardul, acest lucru este foarte puțin probabil.

Pe 13 ianuarie, două fete de aproximativ 11 ani au fost lovite în plin pe o trecere de pietoni de o maşină a poliţiei. În urma impactului, una dintre copile a murit. Iar cealaltă a fost rănită. Martorii susțin că mașina de poliție circula cu viteză foarte mare, nu a frânat și a lovit în plin fetele pe trecerea de pietoni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă