Accidente grave în România, în ultimele 24 de ore: Doi copii și un adult, în stare critică, iar alți șase în stare gravă, la Vaslui. În Olt, nouă răniți

12 iulie 2022, 17:17

Alte nouă persoane, copii și adulți, toți pasageri în mașină morții, sunt internate la spital. Doi dintre minori sunt în stare critică, iar unul dintre adulți, în comă, luptă pentru a trăi. Ceilalți au șanse să se recupereze, dar unii vor rămâne cu sechele.

Tragedia s-a petrecut în localitatea Popeni, din județul Vaslui, pe un drum național (DN 24 A). O mașină în care se aflau 12 persoane a intrat în plin în spatele unui tir. Pe șosea, politstii nu au găsit nici o urmă de frânare.

În urmă impactului, șoferul de 32 de ani și o fetiță de 2 ani au murit pe loc. O altă fată, de 5 ani, s-a stins câteva minute mai târziu, la spital. Bilanțul este terifiant: trei morți, nouă răniți, dintre care treisunt în comă: doi copii de 2 și 4 ani și un bărbat de 38 de ani.

Dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD: „Stare gravă, comă, traumatism sever pentru cei doi copilași.”

În autoturism erau înghesuiți cinci adulți și șapte copii. Plecaseră din orașul Murgeni, la Bârlad, să se distreze la un loc de agrement.

Din cauza numărului mare de răniți, a fost activat Planul Roșu de Inteventie.

Oana Balbuzan, purtătoare de cuvânt a Spitalului din Bârlad: „Un bărbat în vârstă de 38 de ani se află în stare foarte gravă pe secția ATI, în comă de gradul 4, cu traumantism cranio-cerebral grav și prognostic rezervat.  O femeie de 34 de ani se află internată pe secția de chirurgie a Spitalului Bârlad. Stare stabilă.”

Polițiștii vor să afle de ce șoferul nu a frânat și a intrat direct în autotren. Oamenii legii trebuie să stabilească, de asemenea, dacă tirul care staționa pe șosea avea avariile pornite. Șoferul acestuia oprise cu puțin timp înainte, pentru că acroșase o căruță, și a vrut să vadă dacă cei doi oameni din atelaj sunt teferi.

O altă tragedie s-a petrecut pe o șosea din Olt. O femeie de 55 de ani a murit, după ce mașina în care era pasager a fost lovită în plin de un microbuz. Șoferul acestuia, care transporta opt persoane, intrase într-o depășire riscantă și a lovit mașină care circula din sens opus. Nouă persoane au ajuns la spital.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă