Accident rutier urmat de incendiu pe E70. Au fost implicate două autocare şi un TIR. Cinci persoane au fost rănite

22 septembrie 2023, 09:12

Clipe de groază dimineață, în jurul orei 08:00, pe Drumul European 70, în zona localității teleormănene Bujoreni.

Două microbuze în care se aflau 18 pasageri circulau pe ruta București-Alexăndria, când unul dintre vehicule s-a ciocnit de un tir. S-a întamplat pe o porțiune nemarcată a drumului.

În urma impactului, unul dintre autobuze și partea din față a tirului au luat foc. Pasagerii din microbuzul mai puțin avariat au sărit imediat în ajutorul celor aflați în vehiculul cuprins de flăcări și i-au ajutat să iasă în siguranță.

Haralambie Epure, prefect, jud. Teleorman: La cum arată mașinile putea să fie o tragedie destul de mare. Nu sunt decât 5 victime, cu toate că vorbim de un autobuz și un microbuz implicat, plus un TIR. Sunt 4 persoane transportate la Spitalul Județean și mai este o persoană de 16 ani căreia i se acordă primul ajutor. Pentru victima de 16 ani a fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD, care a transportat-o la un spital din București.

Lt.col. Dragomir Gelu: Nu ştiam la momentul respectiv câte persoane ar putea fi rănite, motiv pentru care s-a pus în aplicare planul roşu de intervenţie. Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite.

În urma accidentului, a fost distrus complet unul dintre autocare ce transporta trei pasageri şi capul tractor al TIR-ului care era gol în momentul producerii evenimentului rutier. Polițiștii din Teleorman anchetează cazul.

ACTUALIZARE Planul roșu de intervenție a fost dezactivat

ACTUALIZARE Din informațiile primite, în accidentul rutier au fost implicate 18 persoane, 5 dintre acestea, 3 adulți și 2 minori, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Unul dintre minori a fost transportat la spital cu elicopterul SMURD, iar celelalte 3 persoane au fost transportate cu ambulanțele la spitalul din Alexandria. Victimele sunt conștiente, cooperante și prezintă diverse traumatisme.

________

În accidentul rutier dintre localitățile Bujoreni și Prunaru, pe E70. au fost implicate două autocare și un TIR.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului, echipajele operative au intervenit cu 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, 8 ambulanțe SMURD și 6 ambulanțe SAJ.

Din cadrul ISU Giurgiu s-a deplasat la locul accidentului o autospecială de transport victime multiple și două ambulanțe SMURD.

De asemenea, de la nivelul ISU București-Ilfov au fost suplimentate forțele de intervenție cu 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD cu medic și 1 autospecială pentru transport victime multiple.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă