Accident pe calea ferată. Un vagon de tren răsturnat după coliziunea cu un tir

23 august 2017, 22:08

ACTUALIZARE 22.46 Un călător şi mecanicul de locomotivă, ambii răniţi, au fost preluaţi de o ambulanţă SMUD. Ceilalți pasageri au fost preluaţi cu mijloace auto şi transportaţi la destinaţie, informează CFR Călători.

„În aceasta seară, în zona Câineni-Cornetu, un tir s-a prăbuşit de pe şosea intrând în gabaritului căii ferate. În jurul orei 20:55, trenul Regio 2464, Podu Olt – Băbeni, a intrat în coliziune cu tirul, la o curbă după staţia Câineni, şi a deraiat. În tren, în afară de personalul feroviar, se mai aflau 4 pasageri. Aceştia sunt preluaţi de mijloace auto, puse la dispoziţie de companiile feroviare, şi sunt transportaţi la destinaţie. Până la eliberarea liniei curente se va asigura, de asemenea, transbordarea pasagerilor cu mijloace auto de la trenurile afectate. La locul incidentului a ajuns ambulanţa SMURD care a preluat un călător rănit şi pe mecanicul de locomotivă. Echipe feroviare de la Siguranţa Circulaţiei CFR Călători şi CFR Infrastructura se deplasează la faţa locului”, precizează reprezentanţii companiei.

ACTUALIZARE 22.15 Șase persoane au fost rănite ușor miercuri seara, în localitatea vâlceană Câineni, după ce un autotren încărcat cu grâu a intrat pe calea ferată. Tirul a fost lovit de un tren de pasageri al cărui vagon s-a răsturnat, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, Octavian Fulger, citat de Agerpres.

„La fața locului s-au deplasat trei autospeciale SMURD, două ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Vâlcea și o autospecială pentru descarcerare. Șase persoane au fost rănite ușor — șoferul tirului și 5 pasageri din tren”, a precizat Octavian Fulger.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean de Poliție Vâlcea, șoferul tirului ar fi adormit la volan.

„După primele cercetări, se pare că șoferul unui tir a adormit la volan și a intrat pe contrasens, apoi a rulat pe o pășune, oprindu-se pe calea ferată, moment în care a fost lovit de un tren regio (vagon autopropulsat). Vagonul, în care se aflau 7-8 persoane, s-a răsturnat. Toate persoanele au fost scoase din vagon”, au anunțat reprezentanții IPJ Vâlcea.

Tirul se deplasa pe direcția Sibiu – Vâlcea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite