Accident la fosta mină Uricani: Un turn s-a prăbuşit peste doi muncitori

15 aprilie 2020, 11:15

Turnul de extracție al cărbunelui de la mina Uricani, din Valea Jiului s-a prăbușit. Primele informații arată că cel puțin două persoane au fost prinse sub moloz. O rabă aflată în apropiere ar fi fost și ea strivită. Turnul, puțul cu schip pe care se scotea cărbunele, ar fi trebuit dinamitat joi.

Conducerea Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului a confirmat, miercuri, prăbușirea puțului cu schip de la mina Uricani.

”Tone de moloz s-au prăbuşit peste o autobasculantă în care se aflau 3 muncitori care lucrau la ecologizarea minei. Unul dintre ei a reuşit să se salveze, în timp ce alţi doi oameni au fost surprinşi sub dărâmături. În cel mai scurt timp, au ajuns la locul surpării echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani specializate în misiuni de salvare şi ajutor medical şi echipe ale SAJ Petrosani. Cu ajutorul echipamentelor aflate în dotarea containerului multi-risc vor fi tăiate şi îndepărtate elementele de dărâmătură. Concomitent, cu buldozere şi excavatoare aflate in dotarea Exploatării miniere şi a Primăriei Uricani, sunt efectuate acţiuni de îndepărtare a materialelor de construcţie. Întreaga operaţiune se desfăşoara cu respectarea tuturor normelor şi principiilor de protejare a salvatorilor”, se arată în comunicatl ISU Hunedoara.

(w620) Accident l

(oar_w460) Accident l

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite