Accident grav într-un sat din județul Iași. Două copile de 11 și 12 ani, care se jucau în fața unei case, au fost spulberate de o mașină

26 mai 2023, 12:52

Tragedia a avut loc aseară, în jurul orei 20.00, în satul Domnița, din comuna ieșeană Țibana. Un tânăr de 20 ani care conducea de puţin timp a plecat cu maşina de acasă. La un moment dat a observat un obiect în fața autoturismului și a tras de volan să îl evite. A secerat un stâlp de beton, după care a măturat cele două fetiţe care se aflau în faţa porţii.

CĂTĂLIN DUMBRAVĂ, şoferul maşinii: Am încercat să ocolesc ceva pe stradă și am tras un pic de volan stânga, când să trag dreapta am tras prea abrupt …

Surse din anchetă spun că ,,obstacolul” care l-a speriat pe tânărul șofer ar fi fost de fapt o cârpă adusă de vânt.

Copila de 12 ani, rănită grav, s-a stins la spital în ciuda eforturilor medicilor.

Dr. Tamara Solange Roșu, medic şef UPU, Spitalul de Copii ,,Sf.Maria” din Iaşi: Stare generală foarte gravă, cu stop cardio-respirator resuscitat la fața locului și internată în clinica de ATI, însă la scurt timp a intrat în stop, și toate manevrele de resuscitare au fost fără rezultat.

Cealaltă fată, în vârstă de 11 ani, este și ea în stare gravă, iar prognosticul medicilor este rezervat.

Tatăl fetei rănite: Am auzit o bubuitură și când am venit afară am crezut că a intrat ăsta cu mașina în gard, am zis că nu are nimic, că se rezolvă, și când m-am uitat aici, era o fetiță și am zis: dar fetița mea unde este? Și Alexandra mea era în partea aia.

Și adolescenta de 14 ani, pasageră în autoturism, este internată în spital cu o fractură la mână, dar este în afara oricărui pericol.

Insp.pp. ANCA VÎJIAC, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi: Cercetările continuă sub astpectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă. Conducătorul auto a fost testat aloolscopic, rezultat negativ.

Șoferul în vârstă de 20 de ani riscă o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite