Accident grav în Ungaria. MAE: Un român a murit şi şase au fost răniţi

15 februarie 2017, 09:48

Un autocar românesc cu 17 persoane a fost implicat, miercuri dimineaţă, într-un grav accident de circulaţie în Ungaria. Trei echipaje ISU şi patru de la Serviciul de Ambulanţă din Arad au fost trimise imediat la faţa locului. Accidentul s-a produs pe autostrada paneuropeană, în condiţii de ceaţă densă, cu 2 km înainte de Nădlac. Autocarul efectua o cursă Hamburg-Bucureşti.

ORA 14:00 În accident au fost implicate un autocar românesc, două TIR-uri şi patru microbuze. Din informaţiile de până acum, se pare că accidentul s-a produs pe fondul ceţii dense. Un TIR staţiona pe banda de urgenţă, iar un altul s-a oprit paralel cu el, pe prima bandă de mers. Două microbuze au intrat în plin în acest TIR. A urmat autocarul şi apoi, alte două microbuze, care nu au putut evita impactul, a transmis corespondentul Cosmin Jitariuc de la TVR Timişoara.

Toţi pasagerii autocarului au fost preluaţi de altă cursă şi au intrat în ţară. Răniţii, cetăţeni români, turci şi bulgari, au fost internaţi în spitale din Ungaria. Reprezentantul oficiului consular român va merge la spitalele din Szeged şi Mako, pentru a obtine informatii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenta consulară necesară.

ORA 12:17 Un român a murit şi şase au fost răniţi în urma carambolului din Ungaria. Cei şase au fost transportaţi la spitalele din Szeged şi Mako, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

„Printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unitățile sanitare din Szeged și Mako”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe.

Bilanţul provizoriu al accidentului: 4 morţi, 12 răniţi, dintre care 4 sunt în stare gravă.

ORA 11:53 „În autocar se aflau 17 persoane. În urma acestui accident, niciunl dintre pasageri nu a sufert, doar şoferul aflat la volan a fost accidentat şi transportat la spital”, informează compania Eurolines. Toţi călătorii au fost preluaţi de un alt autocar al companiei şi se află în drum către destinaţie, se arată în comunicatul remis redacţiei Ştirilor TVR.

(w400) Accident a

ORA 11:36 „Până în momentul de faţă, poliţia ungară nu a informat cu privire la cetăţenia răniţilor şi victimelor fatale ale accidentului”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat, pentru Ştirile TVR.

„Consulul general al României se deplasează de urgență la faţa locului în vederea acordării de asistenţă consulară. De asemenea, reprezentanţii oficiului consular se află în legătură permanentă cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad, în vederea coordonării acţiunilor pe plan local pentru a acorda asistență eventualilor cetățeni români care s-ar număra printre victimele accidentului”, se mai precizează în comunicatul citat.

ORA 11:20 Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma accidentului din Ungaria, în care au fost implicate mai multe vehicule. Bilanţul provizoriu al accidentului din Ungaria: 5 decese, 12 răniţi – dintre care 4 sunt în stare gravă.

(w460) Accident a

ORA 11:03 Este confirmat: un microbuz înmatriculat în România, care transporta mase plastice, a fost implicat în acest accident, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Arad,George Pleşca.

ORA 11:00 Sunt 17 victime, dintre care 11 în stare gravă. Celelalte şase au leziuni mai uşoare. Din păcate, patru persoane decedate. Toate victimele rezultate din accident au fost preluate de echipaje ale ambulanţei din Ungaria şi transportate la Spitalul din Szeged, a anunţat Mircea Merea, de la Serviciul de Ambulanţă Arad, pentru Ştirile TVR.

Din imaginile pe care le-am primit de la locul accidentului, autocarul a izbit în spate unul din TIR-urile implicate în accident, a mai precizat Mircea Merea.

ORA 10:36 Peste 15 victime, din care iniţial trei se pare că au fost încarcerate, patru persoane decedate. Accidentul s-a produs pe fondul ceţii dense, vizibilitatea fiind foarte redusă. Au fost implicate acel autocar în care sunt şi români, trei TIR-uri şi mai multe autoturisme – nu ştim cu exactitate numărul acestora. Majoritatea victimelor vor fi transportate la Spitalul din Szeged, a precizat Mircea Merea, de la Serviciul de Ambulanţă Arad.

Vama Nădlac II a fost închisă.

ORA 10:20 Bilanţul victimelor a cresut. Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi 12 au fost rănite, potrivit informaţiilor venite din Ungaria.

Până la acest moment, nu se cunoaşte naţionalitatea victimelor.

ORA 10:05 Am activat planul comun de intervenţie România-Ungaria. Inclusiv inspectorul şef de la Arad şi medicul şef de la UPU Arad au fost trimişi acolo. Noi acordăm tot sprijinul necesar până se termină intervenţia. S-a pus în discuţie să fie trimis şi elicopterul SMURD, este în aşteptare, depinde de condiţiile meteo. Este un autocar românesc, persoanele din autocar nu sunt neapărat de cetăţenie română. Aşteptăm o confirmare în acest sens. Din primele informaţii, nu toţi cetăţenii sunt de cetăţenie română, a precizat secretarul de stat Raed Arafat, pentru Ştirile TVR, într-o Ediţie Specială.

ORA 10:00 Potrivit informaţiilor care vin din partea maghiară sunt cel puţin 10 victime. Accidentul s-a produs pe sensul se intrare în ţară. Din primele date, este vorba despre o cursă Hamburg-Bucureşti, a precizat George Pleşca, purtător de cuvânt al ISU Arad pentru Ştirile TVR.

Răniţii sunt transportaţi către spitalele din Ungaria. Nicio confirmare asupra victimelor sau persoanelor rănite de naţionalitate română nu putem face încă.

ISU Arad a trimis în sprijin trei ambulanţe de tip SMURD. Echipajele trimise de la ISU Arad şi cele patru echipaje trimise de la Serviciul de Ambulanţă Arad lucrează alături de colegii maghiari pentru salvarea victimelor, a mai precizat purtător de cuvânt al ISU Arad.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite