Accident feroviar în Italia. Cel puțin doi oameni au murit, iar unul este român

24 mai 2018, 10:42

În accident au fost rănite 23 de persoane, trei sunt în stare critică. Ministerul de Externe a confirmat că printre acestea este și un cetățean român, care, după ce a primit îngrijiri medicale, a fost externat din spital.

Accidentul a avut loc în apropierea orașului Caluso, în  nordul țării. Impactul a fost deosebit de puternic. Mașina staționa pe calea ferată și a fost lovită în plin de garnitura feroviară. Mecanicul a murit pe loc iar una dintre persoanele rănite a murit în elicopter, în drum spre spital. Pasagerii descriu scene de coșmar.

„La 23:20 (21:20 GMT), trenul regional 10027 Torino-Ivrea a lovit un camion greu care, după ce a rupt bariera la o trecere peste calea ferată, s-a oprit pe şine. Potrivit primelor informaţii, conductorul trenului a murit şi mai mulţi pasageri au fost răniţi”, a indicat într-un prim comunicat compania ce gestionează reţeaua feroviară RFI.

Potrivit presei, a doua victimă este un bărbat aflat într-o camionetă.

Cotidianul La Stampa din Torino, citat de France Presse, scrie că potrivit martorilor oculari, accidentul s-a produs deoarece camionul de mare tonaj, înmatriculat în Lituania, era un „convoi excepţional”, transportând o încărcătură deosebit de mare.

Camioneta ce preceda vehiculul greu ar fi traversat fără probleme trecerea, dar când barierele au început să coboare, camionul de mare tonaj nu a reuşit să frâneze la timp şi s-a oprit pe calea ferată, potrivit aceleiaşi surse.

Mai multe persoane au fost spitalizate, inclusiv patru în stare gravă, potrivit mass-media.

În aprilie 2017, un alt accident de tren în nordul Italiei a făcut doi morţi şi a condus la închiderea temporară a liniei principale de cale ferată dintre peninsulă şi Austria.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite