Accident de teleferic în stațiunea Stresa din Italia: 14 persoane au murit, între care 5 israelieni. MAE: Nu sunt români printre victime

23 mai 2021, 15:58

Ministerul de externe al Israelului a declarat pentru AFP că cinci israelieni au murit în accident: un cuplu şi un copil care locuiau în Italia şi un cuplu care locuia în Israel.

Inițial, au fost anunțate 9 persoane decedate, apoi 13.

Telecabina transporta 15 persoane. Nu era supraîncărcată, deoarece aceste cabine pot transporta peste 35 de pasageri.

Telecabina a căzut de la o înălţime de aproximativ 15 metri şi s-a rostogolit la vale până s-a izbit de un copac.

În imagini transmise de pompieri se văd rămăşiţele cabinei într-o zonă împădurită extrem de abruptă, ceea ce îngreunează mult accesul.

Acest teleferic pentru turişti leagă în 20 de minute localitatea Stresa de Muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproape 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra Alpilor.

Accidentul, survenit la 300 de metri de vârf, ar fi fost cauzat de ruperea unui cablu, pe partea cea mai înaltă a traseului, ceea ce a dus la căderea cabinei, conform agenţiei de presă ANSA.

Nu sunt români printre victime

Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un comunicat, că autorităţile locale nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General de la Torino nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Torino, s-a autosesizat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a obţine informaţii cu privire la identitatea persoanelor afectate.

Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii Consulatului General al României la Torino de la autorităţile locale, până la acest moment au fost identificate 10 din cele 13 victime.

Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi continuă dialogul cu autorităţile locale și este pregătit să acorde asistenţă consulară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite