Cinci români, implicați în accidentul de proporţii din Ungaria. Cinci camioane și 37 de maşini s-au ciocnit, un om a murit. 39 de persoane au fost rănite

Accident în Ungaria
Accident în Ungaria
12 martie 2023, 08:26

Imaginile de pe camera de bord a unui tir implicat în accident surprind impactul devastator. Fără să reducă viteza, camionul intră în plin în mașinile deja oprite din cauza vizibilității reduse. Autovehiculele au fost pur și simplu spulberate de camionul de mare tonaj, care a ajuns pe celălalt sens de mers.

În accidentul produs pe autostrada M1 la 30 de kilometri de Budapesta, au fost implicate 5 camioane și 37 de autoturisme. După impact, a făcut scrum 19 mașini. În zonă au fost mobilizate echipaje de pompieri din mai multe regiuni, ambulanțe și patru elicoptere.

Sub o mașină care a ars complet, a fost găsit trupul unui bărbat. Zeci de răniți au fost internați în spitale de urgență. Cinci romani au fost implicați în teribilul accident, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Doi au fost spitalizați, unul dintre cetățenii români spitalizați fiind deja externat și deplasându-se în România. Celălalt cetățean român internat primește, în continuare, îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol.

Experții îi avertizează pe șoferi să fie prudenți și oricând pregătiți să reacționeze pentru că furtuni de praf sau fenomene meteo care să reducă vizibilitatea pot apărea oricând.

Accidentul de proporții din Ungaria s-a produs din cauza lipsei de vizibilitate, după ce un ciclon de categoria întâi a măturat zona cu aproape 120 de kilometri pe oră.

Un astfel de fenomen s-a produs anul trecut și în România. Vântul care a suflat cu putere deasupra Bărăganului a adus nori de praf în Bucureşti, Ilfov, Giurgiu şi Teleorman, cu scădere mare de vizibilitate în unele zone.

ACTUALIZARE Ministerul Afacerilor Externe anunță că, potrivit datelor obţinute până la acest moment, în total cinci cetăţeni români, dintre care unul cu dublă cetăţenie, au fost implicaţi în gravul accident de circulaţie din Ungaria. Dintre aceştia, doi au fost spitalizaţi, unul dintre ei fiind deja externat.

În ceea ce privește persoana decedată în urma accidentului, MAE informează că autoritățile ungare au precizat că aceasta nu este cetățean român.

ACTUALIZARE Vântul antrenat de ciclonul Larisa care a traversat întreaga Europă a suflat cu aproape 120 de kilometri pe oră în Ungaria, în momentul în care s-a produs accidentul. Furtuna de praf este însă un fenomen obişnuit pentru perioada primăverii, spun meteorologii, care amintesc că şi în ţara noastră a fost un astfel de episod cu scăderea masivă a vizibilităţii, acum un an.

ACTUALIZARE Imagini șocante, care surprind momentul impactului, au fost postate de un șofer român, pe Facebook:

ACTUALIZARE Scena accidentului este descrisă în presa ungară ca imagini dintr-un film de groază: autoturisme distruse, unele arse complet. Unul dintre camioanele implicate a ajuns pe celălalt sens de deplasare și s-a urcat peste mai multe mașini mici.

 

 

În carambol, care s-a produs pe autostrada M1, la 30 de kilometri de Budapesta, au fost implicate 5 camioane și 37 de autoturisme. A izbucnit și un puternic incendiu, în care au fost prinse 19 vehicule. La originea uriașului accident a fost o puternică furtună. Vântul a suflat cu 119 kilometri la oră, a fost de forța unui uragan de categoria întâi. A fost stârnit un nor uriaș de praf și nisip, care a redus vizibilitatea la zero.

Echipele de intervenție au găsit trupul neînsuflețit al unui bărbat sub o mașină care a ars complet. Toți răniții au fost internați în spitale de urgență. La locul accidentului au fost trimise echipaje de pompieri din mai multe regiuni, ambulanțe și patru elicoptere.

ACTUALIZARE Salvatorii au găsit trupul neînsufleţit al unei persoane sub rămăşiţele unei maşini care a ars complet, potrivit TVR Info. 39 de oameni au fost răniţi, printre ei sunt și trei români. Unul dintre români este în stare gravă.

 

 

ACTUALIZARE Un bărbat în vârstă de 44 de ani a murit, iar alți 39 au fost răniți, doi dintre ei foarte grav – acestea sunt ultimele informații ale Poliției ungare.

ACTUALIZARE Potrivit Poliției ungare, 36 de persoane au fost rănite. Imaginile postate de poliție arată proporțiile carambolului:

 

A izbucnit şi un incendiu puternic, în care au fost prinse 19 vehicule.

 

 

Cel puţin 26 de oameni au fost răniţi. Printre ei şi trei români, potrivit MAE. Unul din români este în stare gravă. Toți răniţii au fost transportaţi de urgenţă la spital.

La faţa locului au fost trimise echipe de pompieri din mai multe regiuni şi din Budapesta, ambulanţe şi patru elicoptere.

Ieri, în Capitala Ungariei vântul a bătut cu 119km/h, ceea ce înseamnă uragan de categoria întâi.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetățean român, prin intermediul numărului de telefon de urgență, cu privire la un accident rutier, produs în jurul orelor 14:25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale, inclusiv cu sprijinul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit.

De asemenea, autoritățile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unități medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgență.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autoritățile locale pentru informații legate de unitățile medicale la care au fost transportate persoanele rănite și cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-1-384 76 89.

Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon al ambasadei: +36 30 535 69 12.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Grav accident rutier în Ungaria. Un român a murit şi mai mulţi au fost răniţi