FRANȚA | Accesul ruşilor, restrâns la castelul Vincennes; Moscova îndeamnă ţările ce iau astfel de măsuri ”să-şi revină în fire”

Castelul Vincennes Franţa
Castelul Vincennes Franţa
9 august 2022, 16:18

Accesul în castelul Vincennes din apropiere de Paris, unde sunt păstrate şi arhive ale Ministerului francez al Apărării, a fost restrâns pentru vizitatorii ruşi, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Întrebat despre această măsură, precum şi despre apelurile din Finlanda de sistare a emiterii vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a îndemnat aceste ţări ”să-şi revină în fire”.

”Aceste declaraţii vin din partea unor ţări pe care noi le-am desemnat drept inamicale (…) Mai multe dintre aceste ţări sunt ghidate de ostilitatea lor până la inconştienţă”, a spus Peskov adresându-se presei.

”Cred că, odată cu timpul, raţiunea va prevala din nou şi aceia care fac astfel de declaraţii îşi vor reveni în fire”, a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin.

Ministerul francez al Apărării a confirmat luni pentru AFP că a restrâns accesul cetăţenilor ruşi la Castelul Vincennes după agresiunea rusă contra Ucrainei, dar pot fi totuşi făcute ”cereri legate de exercitarea profesiei de jurnalist”.

Confirmarea a venit după ce la sfârşitul lunii iulie accesul a două femei din Rusia a fost refuzat în acest castel unde se află şi unul dintre centrele Serviciului Istoric al Apărării (SHD).

În acest timp, în Finlanda, partidul conservator din opoziţie a cerut sistarea emiterii de vize turistice pentru cetăţenii ruşi, după ce a fost observată o creştere a sosirilor turiştilor ruşi în această ţară care urmează să adere la NATO.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite