Accesul lui Donald Trump pe Facebook și pe Instagram, blocat pentru cel puțin două săptămâni, până după ceremonia de învestire a noului președinte al SUA

Anunțul privind blocarea accesului lui Donald Trump la platforma Facebook a fost făcut chiar de Mark Zuckerberg. "Credem că riscurile implicate de permisiunea acordată președintelui să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari. De aceea, extindem pe termen nedeterminat interdicția de acces la conturile de Facebook și Instagram, respectiv pe cel puțin două săptămâni, până la încheierea perioadei de tranziție", a scris Zuckerberg pe propriul cont.

07 Ianuarie 2021, 18:41 (actualizat 07 Ianuarie 2021, 19:30) Știrile TVR |
Mark Zuckerberg, CEO Facebook

"Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore au demonstrat în mod clar că președintele Donald Trump intenționează să își folosească timpul rămas ca președinte pentru a submina tranziția legală și netulburată de putere către succesorul său, Joe Biden", constată dur Mark Zuckerberg, în debutul mesajului său.

Managerul general şi preşedintele Facebook a subliniat că mesajele liderului de la Casa Albă au fost îndepărtate de pe platformă pentru că efectul lor și "cel mai probabil și intenția lor" au fost să incite la și mai multă violență. "Decizia sa de a folosi platforma pentru a gira mai degrabă decât pentru a condamna acțiunile susținătorilor săi de la clădirea Capitoliului a șocat pe bună dreptate oamenii din Statele Unite și de pe tot globul", a scris Zuckerberg.

"Prioritatea pentru întreaga țară trebuie să fie acum să ne asigurăm că următoarele 13 zile care au mai rămas până la inaugurare vor trece în liniște și în acord cu normele democratice", arată Zuckerberg.

Fondatorul Facebook atrage atenția și că președintelui i s-a permis să folosească platforma în ultimii ani în baza regulilor companiei și că au fost îndepărtate conținuturi sau au fost emise atenționări pentru unele postări care încălcau aceste norme.

"Am făcut acest lucru deoarece credem că publicul are dreptul la un acces cât mai larg posibil la discursuri politice, chiar și la discursuri controversate. Dar contextul actual este fundamental diferit, implicând utilizarea platformei noastre pentru a incita la o insurecție violentă împotriva unui guvern ales democratic", a mai arătat Zuckerberg.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 24°C 25°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 25°C 24°C
BRASOV 24°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI