Acasă la Grigore Leșe. Satul Stoiceni din Țara Lăpușului a găzduit un eveniment cultural deosebit

9 iulie 2018, 14:38

Grigore Leșe l-a invitat la Stoiceni pe AG Weinberger, alături de care a susținut sâmbătă seară concertul Tradiție și Avangardă.

AG WEINBERGER, muzician: „Noi, cu domnul Grigore Leșe, suntem ca niște chefi de cinci stele, într-un restaurant foarte faimos din lume. Noi suntem alchimisti, suprapunem limbaje”.

Printre invitați, medicul premierului israelian Benjamin Netanyahu, care a cântat acum jumătate de secol împreună cu Grigore Leșe.

TVICA HERMAN BERKOVITS, medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu: „Am o mare mare bucurie și plăcere să fiu invitat al marelui artist Leșe Grigore, prieten de-al meu din copilărie, care ne-am revăzut după atâția ani și amândoi am fost acordioniști într-o formație, în urmă cu foarte foarte mulți ani”.

Grigore Leșe le-a arătat oaspeţilor frumusețile meleagurilor sale natale.

GRIGORE LEȘE, artist popular: „Vreau să le atrag atenția la oameni, la tineri, că trăitul în rânduială te face sănătos. Să cultivăm firescul”.

Duminică dimineață toți au mers la biserica din sat și la bisericuța de lemn de pe deal, unde a fost botezat Grigore Leșe. La prânz s-a încins un joc pe muzica ceterașilor, urmat de spectacolul de dans al celor de la Okaua. Fiindcă începuse să plouă, sărbătoarea a continuat în șură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite