Acasă la Grigore Leșe. Satul Stoiceni din Țara Lăpușului a găzduit un eveniment cultural deosebit

Grigore Leșe s-a întors acasă! Artistul a organizat cu acestă ocazie un eveniment cultural cu numeroși invitați, oameni de cultură din țară și din străinătate. Un moment emoționant a fost atunci când Leșe a cântat alături de mama sa.

09 Iulie 2018, 14:38 (actualizat 09 Iulie 2018, 15:49) |
Acasă la Grigore Leșe
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Grigore Leșe l-a invitat la Stoiceni pe AG Weinberger, alături de care a susținut sâmbătă seară concertul Tradiție și Avangardă.

AG WEINBERGER, muzician: "Noi, cu domnul Grigore Leșe, suntem ca niște chefi de cinci stele, într-un restaurant foarte faimos din lume. Noi suntem alchimisti, suprapunem limbaje".

Printre invitați, medicul premierului israelian Benjamin Netanyahu, care a cântat acum jumătate de secol împreună cu Grigore Leșe.

TVICA HERMAN BERKOVITS, medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu: "Am o mare mare bucurie și plăcere să fiu invitat al marelui artist Leșe Grigore, prieten de-al meu din copilărie, care ne-am revăzut după atâția ani și amândoi am fost acordioniști într-o formație, în urmă cu foarte foarte mulți ani".

Grigore Leșe le-a arătat oaspeţilor frumusețile meleagurilor sale natale.

GRIGORE LEȘE, artist popular: "Vreau să le atrag atenția la oameni, la tineri, că trăitul în rânduială te face sănătos. Să cultivăm firescul".

Duminică dimineață toți au mers la biserica din sat și la bisericuța de lemn de pe deal, unde a fost botezat Grigore Leșe. La prânz s-a încins un joc pe muzica ceterașilor, urmat de spectacolul de dans al celor de la Okaua. Fiindcă începuse să plouă, sărbătoarea a continuat în șură.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 18°C
IASI 15°C 18°C
CLUJ 13°C 14°C
CONSTANTA 13°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI